Gündem Soyguncular alarmı kuyumcuya kapattırdı

Soyguncular alarmı kuyumcuya kapattırdı

09.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evine giderken ellerini plastik kelepçe ile bağlayarak bir aracın bagajına koydukları kuyumcunun işyerine giren hırsızlar, alarmı susturamayınca sahibini dükkana geri getirdi

Soyguncular alarmı kuyumcuya kapattırdı

Erzurum’un Yakutie ilçesinde 2 Ekim’de iş yerini kapatıp otomobili ile evine giden İbrahim Abay’ın arkasından sessizce gelen soyguncular, gözüne biber gazı sıkıp, ağzını kapattıktan sonra ellerini de arkadan plastik kelepçe ile bağlayarak bir otomobilin bagajına attılar. Soyguncular kuyumcu Abay’ı götürdükleri sessiz bir yerde bagajdan çıkarıp, dükkanın anahtarını aldılar. Yüzleri kapalı soygunculardan biri otomobille dükkana gitti. Kumandayla kepenkleri kaldırıp kapıyı açan şüpheli çalan alarmı susturamayınca telefonla arkadaşlarını aradı ve Abay’a alarmı nasıl susturacağını sordu.

Haberin Devamı

300 bin lira değerinde

Abay’ın tarifine rağmen bunu başaramayan soyguncu dükkanı kapatıp arkadaşlarının yanına gitti. Abay’a, “Bize yanlış yaparsan 2 çocuğun ölür” dediler.

İkinci denemelerinde de kapısını açtıkları dükkanın alarmını susturamayınca şüpheliler bu kez kuyumcuyu alıp dükkana getirdiler. Abay’la dükkana giren hırsız iş yerinde poşetlere doldurduğu altın ve para olmak üzere yaklaşık 300 bin lirayı alarak kaçtı.

Başbakan gelmişti

Abay’ın geçtiğimiz yıl da işyerine giren bir kişi gözüne biber gazı sıkarak 4 bileziğini alıp kaçtıktan sonra yakalanmıştı.

Abay, 6 Ekim’de Erzurum’a gelen ve esnaf gezisinde işyerine giren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na olayı anlattı ve çarşıda kapatılan karakolun yeniden açılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, Vali Ahmet Altıparmak’tan kuyumcuların bulunduğu çarşıya kısa sürede bir karakol açılmasını istemişti.