Gündem Soykırım yapmadık vatanımızı savunduk

Soykırım yapmadık vatanımızı savunduk

27.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

1915 olaylarına ilişkin Ermenilerin sözde ‘soykırım’ iddiaları, Berlin’de yaklaşık 15 bin Türkün katıldığı büyük yürüyüş ile protesto edildi. Türk bayrakları taşıyan grup “Önce hakikat, sonra adalet”, Tehcir soykırım değildir” sloganları attı...

Soykırım yapmadık vatanımızı savunduk

Almanya’nın başkenti Berlin’de 1915 olaylarına ilişkinin Ermeni iddialarını protesto etmek amacıyla “Berlin Dostluk ve Barış Buluşması” yürüyüşü yapıldı.
Almanya’nın farklı şehirlerinden çocukları ve bayraklarıyla Berlin’e gelen vatandaşlarımız, Berlin’de Urania Kültür Merkezi önünde toplandı. Ardından marşlar ve kahramanlık türküleriyle yürüyüşe geçen 15 bin vatandaşımız, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi’nin ve Zafer Anıtı’nın (Siegessaele) önünden 17 Haziran Caddesi ile Yitzak-Rabin caddesinin kesiştiği miting alanına geldi.

Yoğun güvenlik
Aynı anda aynı cadde üzerinde karşıt gösteri düzenleyen Ermeni Diasporasıyla, Türk vatandaşlarının karşı karşı kalmaması için Alman polisi geniş güvenlik önlemleri aldı ve ellerinde bayrak taşıyan göstericilerin birbirlerinin alanına girmesine hiçbir şekilde izin verilmedi. Yürüyüş kortejinin en önünde, 1974-1984 yılları arasında Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Türk diplomat ve çalışanlarının fotoğraflarından oluşan büyük bir afiş yer aldı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde taşıdıkları büyük Türk bayraklarıyla “Önce hakikat, sonra adalet”, “Yurtta Sulh Dünyada Barış”, “Parlamentolar Mahkeme Değildir”, “Tehcir soykırım değildir”, “Türk tarihini karalamaya son” şeklinde dövizler taşıdılar ve “Soykırım yapmadık vatan savunduk”, “Yaşasın Türkiye” şeklinde slogan attı.

‘Tek Türkiyemiz var’
Gösteriyi organize eden sivil toplum örgütlerden Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, 1915 olaylarının tarihçiler ya da mahkemeler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Organizasyonda yer alan Atatürkçü Düşünce Derneği Berlin Başkanı Olcay Başeğmez de “Emperyalizmin dünya tarihini tek başına yazamayacağını bir kez daha kanıtlıyoruz. Bir tek Türkiyemiz var ve onu da Misak-ı Milli sınırları içerisinde her türlü saldırıya, baskıya karşı koruyacağız” dedi.
Yürüyüş sonunda Brandenburg Kapısı önünde bir de miting düzenlendi. Burada önce savaşta hayatını kaybeden bütün insanlar için bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi. Ardından okunan istiklal marşından sonra çeşitli konuşmalar yapıldı.

Ermeniler de yürüdü
Öte yandan karşıt gösteri düzenleyen Ermeni Diasporasının yürüyüşüne ise yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Federal Alman Parlamentosu önünde başlayan yürüyüşe ellerinde sözde soykırımı sembolize eden Almanca, İngilizce ve Türkçe yazılı kuru kafa fotoğraflarının yer aldığı tek tip dövizlerle katıldılar. Yürüyüş güzergahında yer alan Amerikan Büyükelçiliği önünde bir süre bekleyen grup, yuhalama ve ıslıklamayla ‘Obama bu bir soykırımdır, tanıyacaksın’ şeklinde sözlü sloganlar attılar.