Nevşehir SOYLU’DAN CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NA ‘HASET BEY’ YAKIŞTIRMASI

SOYLU’DAN CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NA ‘HASET BEY’ YAKIŞTIRMASI

20.09.2014 - 12:08 | Son Güncellenme:

.

SOYLU’DAN CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NA ‘HASET BEY’ YAKIŞTIRMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişinin serbest bırakılması ile ilgisi olarak “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismini değiştirmek ve ‘Haset Bey’ demek lazım. Umarım bu sabahki olaydan sonrada bir vesileyle üzülmez ve hasetlenmez” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Nevşehir’de 14 ilin il başkanları, merkez ilçe başkanları ve koordinatör milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirilen AK Parti 4. Bölge 5. Olağan Kongresi Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı’na katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. AK Parti’nin katıldığı tüm seçimlerle seçmenlerin büyük desteğini almasına ve Türk halkının partilerine güven duymasına karşın bunu Kılıçdaroğlu’na anlatamadıklarını belirten Soylu, “AK Parti olarak sorumluluğumuz çok yüksek. Türkiye birinci sıçramasını ilk 12 yılda gerçekleştirmiştir ama milletimiz yüzde 45,5 ve 52 ile birlikte önümüzde daha çok iş olduğunun işaretini vermiş bunun yanında hem desteğini hem de güvenini her şeye rağmen devam ettirmiştir. Tabii bunu anlatamadığımız bir tek kişi var. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun seçmenlere AK Parti’ye oy verdikleri için hakaret ettiğini ve aşağıladığını ifade eden Soylu, Kılıçdaroğlu’nun ismini değiştirerek ‘Haset Bey’ demek istediğini belirterek, “Bir taraftan millete, ‘Siz AK Parti’ye yüzde 45,5 oy veriyorsunuz’ diye kızıyor, bir taraftan hakaret ediyor, küçümsüyor. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatıya rağmen, bir sürü partilerin bir araya gelmesine rağmen milletimiz yüzde 52 oy ile birinci turda Sayın Cumhurbaşkanımızı Çankaya Köşkü’ne taşıyor, milletimize kızıyor. Bunu anladım da; TÜSİAD Sayın Cumhurbaşkanımızı davet ediyor elleri sıkmanın değil, sıkılan ellerle beraber olmanın değil her birimizin birbirimize elimizi uzatarak 2023 hedeflerine ulaşmamızın bir anı hep birlikte yaşanmak isteniyor ama ana muhalefet partisi genel başkanı yine kızıyor. Bu çok basit bir şeyin ifadesidir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismini değiştirmek ve ‘Haset Bey’ demek lazım.Umarım bu sabahki olaydan sonrada bir vesileyle üzülmez ve hasetlenmez. Türkiye’nin başarıları ve güzellikleri devam edecek. Yine korkuyorum ki bizim Haset Bey iğne ipliğe dönecek hasedinden” diye konuştu.