Siyaset Soylu: Önce tıkalı damarları açtık

Soylu: Önce tıkalı damarları açtık

21.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Cermodern’de düzenlenen “Projem Türkiye Yarışması Ödül Töreni”nde konuştu.

Soylu: Önce tıkalı damarları açtık

Soylu, “Biz çukur eylemlerini yaşadık. Dikkat edin, Diyarbakır Ulucami’yi, Dört Ayaklı Minare’yi tahrip ettiler. Arkadaşlarımızdan Allah razı olsun, tekrar onardılar ancak emin olun ki bunlar rastgele seçilmiş hedefler değildir” dedi. Kayyum atanan belediyelere değinen Soylu şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘İlk Buldan bindi’

“Çukur açan değil, çukur kapatan, verdiği vergi kendisine hizmet olarak dönen bir yönetim, her vatandaşımızın en tabii hakkıdır. Bu itibarla hizmet gasbına da müsaade edemezdik ve etmedik. Yaptığımız görevlendirmelerden çok ciddi bir verim aldığımızı da burada ayrıca ifade etmek isterim. Hizmet üretemeyen bir yapıdan, şehir ve insan etkileşimini verimli hale getirebilmek için bu salondaki arkadaşlarımızın emeği ve gayretleriyle, öncelikle, teşbihte hata olmaz ama bir ‘kalp doktoru’ gibi ilk önce tıkalı damarları açtık.”

Yüksekova Havalimanı’na 507 kez saldırıldığını ve 8 şehit verildiğini anımsatan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: “2 yıl boyunca Yüksekova Havalimanı’nın yapılması bunlar yüzünden akamete uğradı. Yüksekova Havalimanı’nın açılacağı haftası ve sonrası esnafa teker teker, ‘sakın uçağa binmeyeceksiniz’ diye tehdit mektupları bıraktılar. İlk önce de uçağa kim bindi biliyor musunuz? Tehdit mektuplarını bırakanların Türkiye’deki uşağı Pervin Buldan. VİP kullanarak bindi. Ben bunlara haysiyetten yoksun diyorum da yanlış mı ediyorum?”