Siyaset Soylu: Terör örgütünü şımartan İnce’dir

Soylu: Terör örgütünü şımartan İnce’dir

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın sahadan tasfiye edildikten sonra Doğu ve Güneydoğu’da baskı oluşturamadığını, bölgede huzur yaşandığını, yapılan hizmetlerle de milletin rahatladığını, PKK’dan kurtulmanın mutluluğunun yaşadığını anlattı.

Soylu: Terör örgütünü şımartan İnce’dir

TRT Haber’de canlı yayına katılan Soylu, PKK’nın etkin olduğu Suruç gibi bazı sınır alanları bulunduğunu ifade etti ve geçtiğimiz günlerde ilçede aralarında milletvekilinin ağabeyi dahil 4 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı olaya şöyle değindi: “Bu mesele buraya nasıl geldi. Terör örgütünü şımartmayacaksınız. Terör örgütünü şımartırsanız bu hale getirirsiniz. Terör örgütünü şımartan Muharrem İnce’dir. PKK bu şımarıklığı elde etmeseydi, bu olay olmazdı. Kullandığı değerler ulusalcılık, Atatürk, çağdaşlık, laiklik. Bütün bu değerleri CHP ve Muharrem İnce, Demirtaş’ın, PKK’nın arkasına koyuverdi. Bu Türkiye’deki çok tehlikeli bir oyundur.” Demirtaş’ın TRT’deki propaganda konuşmasını dinlediğini belirten Soylu şöyle devam etti:
“Ruh hali ortadan kalkmış. Bir cümle söylüyor. ‘Bir oyluk canları var’ diyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Hepimizi ölümle tehdit ediyor oradan. Diyor ki, ‘Bir oyla sahip çıkın bu meseleye, bu iktidarı götürelim, gereği bizim hadisemizdir.’”