Siyaset 'Sözcü müsün sövücü mü?'

'Sözcü müsün sövücü mü?'

01.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Sözcüsü Tezcan’ın Cumhurbaşkanı’na yönelik sözlerine tepki gösterirken, “Adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü anlayamadım. Burada terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar” dedi

Sözcü müsün  sövücü mü

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı, “Faşist diktatör” sözlerine sert yanıt vererek, “Adam parti sözcüsü mü, parti sövücüsü mü anlayamadık. Şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine baksınlar, geleneklerine baksınlar” dedi. Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasinin namusunu kurtaralım” sözlerine de “Sen merak etme Kemal Bey, Ak Parti milletimizle beraber demokrasinin namusunu korumaya devam ediyor. Sen partini kurtar kardeşim” diye konuştu. Yıldırım, grup toplantısında gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

KONGRE 2018’İN ORTALARINDA: Kongre süreci devam ediyor. 532 ilçe kongremizi tamamladık, 400’ün üzerinde kaldı. O kadar çok teşkilat var ki akılda tutmak bile zor. Merkez ilçe kongreleri kasımda bitirip il kongrelerine başlıyoruz. Mart sonuna kadar bitirmiş olacağız. 2018’in ortalarında da büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Bizim davamız makam mevki yarışı değil vatandaşa hizmet yarışıdır. Belediyelerimizde istifalar ve değişim de aynı anlayışla gerçekleşiyor. Bunu nöbet değişimi olarak görüyoruz. Görevlerini devreden bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.

ÖYLE BİR CEVAP VERİRİM Kİ ALTINDAN KALKAMAZLAR: Son zamanlarda CHP’de ciddiyeti giderek artan bir üslup bozulması yaşanıyor. Kılıçdaroğlu’nun ne dediğini anlayan varsa beri gelsin. CHP sözcülerini de ayarı kaçmış bir dil kullanmaya atan sebebi de merak ediyoruz. Parti sözcüsü, Cumhurbaşkanımız hakkında münasebetsiz laflar etti. Bunu söyleyince, adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü anlayamadık. Terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar. Şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine baksınlar, geleneklerine baksınlar. 15 yıl alının akıyla, vatandaşın duasıyla iktidara gelen parti Ak Parti’dir. Sizin bu hezeyanlarınız bu gerçeği değiştirmez.

Haberin Devamı

AKLINDAN GEÇENİ Mİ OKUYORSUN?: Kılıçdaroğlu, sadece Cumhurbaşkanımıza, partimize değil millete de hakaret etmekten geri durmuyor. Sandığa gidip oy veren vatandaşlara yükleniyor. ‘Niye Ak Parti’ye oy veriyorsunuz’ diye onlardan hesap sormaya çalışıyor. Sen ikide bir Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız laflar edeceksin, saygısızlık yapacaksın meşru siyaset dilinin dışına düşeceksin sonra da saygı bekleyeceksin. Ve diyor ki, ‘evet oyu verenler pişman’, kardeşim nereden biliyorsun insanların aklından geçeni okuma kabiliyeti mi kazandın? Bir de diyor ki ‘demokrasinin namusunu kurtaralım.’ Sen merak etme Kemal Bey, Ak Parti milletimizle beraber demokrasinin namusunu korumaya devam ediyor. Bir şey kurtaracaksan; 15 yıldır millete umut vermeyen partini kurtar kardeşim. Ayıplı dilin artık siyasette yeri yok. Herkes ne konuştuğunu bilecek.

Haberin Devamı

TEKLİ EĞİTİM: 2019’da tekli eğitime geçeceğiz. Bazı iller şimdiden tekli eğitime geçti. Sabahçı-öğlenci kalktı bütçemizin yüzde 18’i eğitime ayrılıyor. Eğitim demek gelecek demek. Buraya ne kadar ayırırsak geleceğe yatırım yapmış oluyoruz.

‘Adım başı haraç kalkacak’

Kuzey Irak’ta referandum oldu, ‘tanımıyoruz’ dedik. ‘Bütün havalimanları sınır kapıları merkezi hükümetin kontrolünde olmalıdır’ dedik. ‘Referandumu yapanlar bedelini ödemeli artık yöneticilik yapamaz’ dedik, ne oldu bırakmak zorunda kaldı. Sınır Kapısı, bu sabah itibarıyla Irak Merkezi Hükümeti’ne teslim edildi. Bundan böyle Habur geçişindeki bütün kontroller Irak Hükümeti tarafından yapılacak. Türk tarafında Habur’da bizim görevlilerimiz, öbür tarafta Halil İbrahim Sınır Kapısı’nda Bağdat’tan gelen görevliler olacak. Bu şekilde de başından beri söylediğimiz bütün hususlar gerçekleşmiş oldu.

‘BUNLAR HER GÜN ASILIYOR’

(Toplantıyı izleyen bir vatandaşın ‘İdam isteriz’ diye bağırması üzerine): Biraderim her gün idam oluyor bunlar, haberin yok mu senin? Bak 30 sefer ağırlaştırılmış müebbet, idam etsen astın gitti. Bunlar her gün asılıyor daha nasıl ceza gelecek? Çek çek bitmez. Merak etmeyin hukuk devleti içinde bunlar en ağır cezayı alacak. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Gazimizin da ahı yerde kalmayacak. Bu mücadelelerde asla ve asla gevşeme yok. Haklı ve haksızı ayırt edeceğiz. İhanet içinde olanlar asla ve asla suçsuz olmayacak suçları karşılıksız kalmayacak. Ola ki kazaya kurban giden olur, yanlışlıkla suçlanan olursa zamanla yargının titiz çalışması sonucu ortaya çıkacak ve böylece sap ile saman ayrılmış olacak.

Haberin Devamı

Başbakan ABD yolcusu

Başbakan Binali Yıldırım’ın önümüzdeki hafta ABD’ye gitmesinin planlandığı öğrenildi. Ziyaretin 7-11 Kasım tarihlerinde planlandığı da kulislere yansıdı. Yıldırım’ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile de bir araya gelmesi bekleniyor.
Yıldırım’ın temaslarında Gülen’in iadesi başta olmak üzere vize krizi, YPG’ye silah yardımı, Kuzey Irak’ta referandumun ardından gelişen süreç, Arap ülkeleri arasındaki gerginlik, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın tutuklanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarına yönelik çıkarılan gözaltı kararı olmak üzere birçok konu ele alınacak. Yıldırım’ın Başbakan olduktan sonra ABD’ye yapacağı ilk ziyaret de olacak.