Gündem Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili Kurtulmuş'tan flaş açıklama!

Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili Kurtulmuş'tan flaş açıklama!

04.10.2016 - 12:09 | Son Güncellenme:

Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan açıklama yapıldı. 20 bin sözleşmeli öğretmenin atanacağını söyleyen Kurtulmuş, atamaların 9 Ekim'de olacağını söyledi. Sözleşmeli Öğretmenlik atamasında mülakat puanı esas alınacak. Mülakat puanının eşit olması halinde KPSS puanına bakılacak

Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili Kurtulmuştan flaş açıklama

Sözleşmeli öğretmenlik ile yeni öğretmenler atanacak. Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni öğretmen ataması yapacağını açıklayarak, "Milli Eğitim Bakanlığımızın Ekim ayının 9'unda 20 bin öğretmeni daha alacağını ifade etmek isterim. Bu öğretmenlerimizin kalkınmada birinci derecede öncelikli yerlere atanacaklar" dedi.

Haberin Devamı

MEB'in takvimine göre 10 Ekim'de başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına göre ise 9 Ekim'de atayacağı 20 bin sözleşmeli öğretmenin 5 bini dershane öğretmeni olacak. Tercihler ise internet üzeinden ilk atama ile yapılacak.

20 OKUL TERCİHİ OLACAK
Adaylar, ilkatama ekranından 20 okul/kurum tercihi yapacak. Tercih dışı atanmak isteyen adaylar da ilgili kısmı işaretleyebilecek. İlkatama ekranından seçilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden başvurunun 7 Ekim 2016 cuma mesai bitimine kadar onaylatılması gerekiyor. Onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

7 EKİM SON BAŞVURULAR
20 bin sözleşmeli öğretmeni (5 binlik kısmı dershane öğretmenleri olmak üzere) 10 Ekim 2016 tarihinde atayacak. Atamalar, mülakat puanına göre olacak. Adaylar başvurulara bugün başlayacak ve 7 Ekim Cuma gününe kadar sona erecek. O tarihten sonra yapılacak olan başvurular geçersiz sayılacak.

Haberin Devamı

atama.meb.gov.tr adresinden siteme girilerek, elekronik başvuru formu açılacak. Burada, atama biçimi, alanı, mezun oldukları yükseköğretim programı, başvuruyu onaylatacakları il/ilçe ve adres bilgileri ile tercihler girilecektir. Başvuruyu yapanlar, alacakları elektronik çıktısı aynı gün veya ertesi gün, elektronik başvuru formunda belirttikleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır. İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerine gidilirken elektronik başvuru çıktısının yanı sıra istenen belgeler hazırlanmalıdır.

MÜLAKAT PUANI ESAS ALINACAK
MEB, Sözleşmeli Öğretmenlik atamasında mülakat puanı esas alınacak. Mülakat puanının eşit olması halinde KPSS puanına bakılacak. Eşitlik yine devam ederse bilgisayar kurası ile atamalar yapılacak. Bakanlık sözleşmeli öğretmenler için mülakat sonuçlarını açıkladı fakat branş bazında sıralamalar açıklanmadı. Atama bekleyen öğretmenler branşlarında kaçıncı sırada olduklarını bilmiyorlar ve merak ediyorlar.

MEB'DE AÇIKLAMA
Bakanlığımız 2016/19 sayılı Genelge ile çeşitli nedenlerle bulundukları eğitim kurumlarında ihtiyaç ve norm kadro fazlası durumunda bulunan öğretmenlerin ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına mazeretleri ve tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atamalarının Valiliklerce yapılması gerekliliği açıklanmıştır.