Van SP VAN İL BAŞKANI ÖZAY İLHAN’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

SP VAN İL BAŞKANI ÖZAY İLHAN’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

30.08.2014 - 09:03 | Son Güncellenme:

.

SP VAN İL BAŞKANI ÖZAY İLHAN’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’ınci yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu zaferi bizlere hediye eden tüm şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, şükran ve minnetle anıyorum" dedi.
30 Ağustos zaferinin fedakarlık ve kararlılığın sayısız örneklerinden biri olduğunu belirten İlhan, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, istiklal ve istikbalimiz tehlikeye düştüğünde bu yüce millet aynı kararlılığı ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyecektir" dedi.
30 Ağustos Zaferi’nin ayağında çarığı, sofrasında ekmeği olmayan bir millet tarafında kazanıldığını kaydeden İlhan, bütün imkansızlıklara rağmen kazanılan bu zaferin iki anahtar kelimesinin "iman" ve "kardeşlik" olduğunu belirtti. Bir milletin en büyük gücünün topu, tankı, parası değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunu ifade eden İlhan, “İstiklal mücadelesinde yiyecek ekmeğimiz yoktu ama sarsılmaz bir imanımız vardı. Kökü bin yıllara dayanan bir kardeşlik bağımız vardı. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle yurdun dört bir yanından koşup gelen vatan evlatları omuz omuza şehit oldu. Hepsinin tek ortak paydası İslam’dı. Biz bin yıldır bu topraklarda yaşayan aynı Rabbe inanan, aynı kitabı okuyan ve aynı kıbleye yönelen bir kardeşler topluluğuyuz. Bunu bilen karanlık güçler birlik ve beraberliğimizi bozmaya, milletimiz arasına nifak tohumları ekmeye çalışmaktadır. Taşeron terör örgütleri eliyle bizi birbirimize düşürmeye çalışmaktadır. Ama bizler inancımıza bağlı olduğumuz müddetçe bu sinsi planlara boyun eğmeyeceğiz” dedi.