Geri Dön

Spagetti bolonez tarifi

İtalyan mutfağının meşhur lezzetlerinden spagetti bolonez yapmanın sırrını biliyor musunuz? İşte hem göze hem damağa hitap eden spagetti bolonez tarifi...

Spagetti bolonez tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket çubuk makarna
250 gram kıyma
2 soğan
2 domates
2 kaşık tereyağı
2 kaşık salça
Kekik, kimyon, pul biber, tuz
2 diş sarımsak

Spagetti Bolonez Nasıl Yapılır?

Makarnayı haşlanması için ocağa alın.

Bir yandan sosu yapmaya başlayın.

Soğan ve sarımsağı ince ince kıyıp tereyağında kavurun.

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin.

Salça ve baharatları da ilave ettikten sonra haşlama suyundan sosa ekleyerek kıvam almasını sağlayın.

Makarnanız haşlanınca süzün. Üzerine bolonez sos dökerek servis edin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber