Spatifillyum (Barış Çiceği) Bitkisini Evinizde Yetiştirmek İçin 10 Neden

Latince ismi Spathiphyllum olan bitki; halk arasında spaty, barış çiceği, beyaz yelken çiceği olarak bilinmektedir. Hemen her yerde bu bitkiyi görürsünüz. Evlerde, ofisler, cafelerde……Peki neden Spaty bitkisini etrafımızda sıkça görürüz? Neden bu bitkiyi evimizde yetiştirmeliyiz? Hadi gelin bu soruların cevabını 10 maddede özetleyelim…..

Tropik bitki grubundan olduğu için odaya gösterişli görünüm verir. Enerjisi yüksektir. Bulunduğu ortamı pozitif enerjisi ile güzelleştirir.

Spaty bitkileri bulundukları ortama saflık, tazelik ve sadelik katmaktadır. ‘Özür dileme’ veya ‘seni seviyorum’ demeyi ifade etmek için bu çiceği alıp kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bakımı çok kolaydır. Bol ışık alan yerlerden, nemli ortamlardan hoşlanmaktadır. Bu yüzden evinizin mutfağına, banyonuza, salonunuza rahatlıkla koyabilirsiniz.

Spaty bitkisi kolaylıkla köklerinden ayırarak çoğaltabilirisiniz. Bu işlem sayesinde hem bitkinizi rahatlatırsınız hem de sevdiklerinize hediye edebilirisiniz.

Soğuklara karşı ‘dayanıklılık’ özelliğini gösterir. 10 derece olan ortamda bile yaşayabilmektedir. Bu nedenle en zor alanlarınızda bu bitkiyi kullanabilirsiniz.

Yılın her döneminde bitkinin üzerinde çicek görebilirsiz. Böylelikle evinizin her döneminde çicekli bitkiniz olur. Ama bitkinin fiziksel ihtiyaçlarını (ısı, sıcaklı,nem, sulama) karşılamak şartıyla.!

Özellikle iç mekanlarda deterjandan çıkan veya sigara dumanında çıkan zehirli gazları havada temizlemesiyle ün yapmış bitkiler arasındadır. Spaty bitkisi bulunduğu ortamın havasını temizler .

Spaty bitkisi çicekli halde iken ortama hoş koku salar. Bulunduğu ortama ferahlık verir.

Spaty bitkileri toprağındaki vitamin oranına göre hızlı gelişme göstermektedir. Bu nedenle yılın belirli dönemlerinde verilen vitaminle çiceklerin daha çok açmasını ve bitkinin hızlı gelişmesini sağlarsınız.

Spaty bitkilerinin yapraklarını ve çiceklerini kesme çicek olarak vazolarda uzun süre yetiştirebilirsiniz.Özellikle bazı türleri bu duruma daha elverişlidir.

Bitkilerin enerjisi sizlere sağlık, huzur, mutluluk getirmesi dileğimle…………..

Haberin Devamı

Özlem Özdemir taş///PEYZAJ MİMARI