Siyaset Spekülasyondan uzak durulmalı

Spekülasyondan uzak durulmalı

27.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

AB Bakanı Ömer Çelik: Bu tip spekülasyonlardan uzak durmak gerekir İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson: Terörizmle mücadelede omuz omuzayız. Bu iddialar saçmalıktır

Spekülasyondan  uzak durulmalı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, bakanlıkta İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile görüştü. Görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Çelik, son terör saldırılarını anımsatarak, “Türkiye’nin terörle mücadelesi büyük bir kararlılıkla sürecektir. Bu insanlığın barbarlığa karşı mücadelesidir” diye konuştu. Çelik, İngiltere’nin darbe girişiminin ardından Türkiye ile gösterdiği dayanışmadan ötürü memnuniyetlerini dile getirdi. Çelik, iki ülkenin Avrupa’nın geleceğinde söz sahibi ülkeler olduğunu bildirdi.
Yalan yanlış bilgiler
Çelik, ikinci darbe girişimi ve bunun İngiltere’yle bağlantısı olduğuna dair iddiaların sorulması üzerine, FETÖ’nün en tehlikeli terör örgütlerinden biri olduğunu ve yeni terör eylemleri gerçekleştirerek Türkiye’ye zarar verme arayışlarının muhtemel olduğunu kaydetti.
“İngiltere ya da başka müttefiklerimiz ile ilgili bu tip spekülasyonlardan uzak durmak gerekir” ifadelerini kullanan Çelik, bunun ciddiye alınmaması gereken, yalan ve yanlış bilgilere dayalı bir haber olduğunu söyledi.
Saçmalık ve temelsiz
Johnson ise Türkiye’de olmaktan çok memnun olduğunu ifade etti. Türk milletini, darbe girişimi karşısında göstermiş olduğu demokratik duruşundan dolayı kutlayan Johnson, “Türk milleti, demokratik kurumlarının darbeciler tarafından alt edilmesine izin vermedi” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki hükümeti ve Türk halkını, milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaparak gösterdikleri cömertlikten dolayı da tebrik eden Johnson, “Türkiye, Avrupa için hayati bir rol oynuyor” dedi.
Her yıl 2,5 milyon İngiliz turistin Türkiye’ye geldiğini, İngiltere’nin de Türk ürünleri için büyük bir ihraç noktası olduğunu söyleyen Johnson, iki ülke ilişkilerinin geliştiğini dile getirdi. “AB’den ayrılıyoruz ama Avrupa’dan ayrılmıyoruz” diyen Johnson, İngiltere’nin Türkiye’ye AB üyeliği konusunda destek olmaya devam edeceğini belirtti.
İkinci darbe girişimi ve bunun İngiltere’yle bağlantısı olduğuna dair iddialarla ilgili bir soruya, Johnson, “Türkiye ile her türlü terörizmle mücadele konusunda omuz omuza duruyoruz. Bu iddialar saçmalıktır ve temelsizdir. Türkiye’nin demokratik kurumlarını destekliyoruz. Türkiye terörizmle mücadele konusunda vazgeçilmez bir ortağımızdır” yanıtını verdi.

Dedesinin ülkesinde

Spekülasyondan  uzak durulmalı


İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, resmi ziyaret kapsamında dün Türkiye’ye geldi. Johnson, dün sabah 11.45’te özel uçakla Gaziantep’e geldi. Johnson, ilk olarak Merveşehir Mahallesi’ndeki Birleşmiş Milletler (BM) yardım TIR’larının bulunduğu bir depoyu ziyaret etti. Johnson ve beraberindekiler, buradaki incelemelerinin ardından Nizip’e geçerek yaklaşık 11 bin Suriyeli mültecinin yaşadığı konteyner kenti ziyaret etti.

Konteyner kentin girişinde Nizip Kaymakamı, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve diğer yetkililerce karşılanan Johnson’a, ilk olarak idari binada brifing verildi. Ziyaretler sırasında korumaları Johnson’un çevresinde adeta etten duvar ördü. Konteyner Kent’in ardından yerleşkeye 3 kilometre mesafedeki boş alana geçen Johnson, burada koalisyon güçleri tarafından eğitim verilen Suriyelilerin gösterisini izledi. Senaryo gereği durdurulan bir otomobilin sürücüsünün gözaltına alınması, el yapımı patlayıcının tespiti ve kontrollü imhasını içeren gösteriyi izleyen Johnson, Suriyelilerle bir süre sohbet etti. Johnson, eğitimlerle ilgili İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği yetkililerinden bilgi aldı.