Hamilelik Hazırlığı Sperm kalitesini artırmanın yolları nelerdir?

Sperm kalitesini artırmanın yolları nelerdir?

Sperm kalitesini arttırmanın yolları nelerdir? Çocuk sahibi olmakla ilişkisi nedir? 20 milyondan az spermin ne gibi tehlikeleri vardır? Sperm kalitesini arttırmak için hangi besinleri tüketmeliyiz? Merak ettiğiniz bütün sorular sperm kalitesini arttırmanın yolları haberimizde…

Sperm kalitesini artırmanın yolları nelerdir

Hangi vitamin ve proteinler sperm kalitesini arttırmada bize yardımcı olur? PembeNar sizin için sperm kalitesini arttırmanın yollarını araştırdı. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Sperm kalitesini arttırmanın yolları nelerdir?

Çocuk sahibi olmak için gerekli olan sperm vücutta 20 milyondan az olduğunda durum çok ciddileşir ve kişi hemen tedaviye alınır. Fakat bazen durum sandığımız kadar ciddi olmayabilir ve alternatif tıp burada devreye girer.

Sperm kalitesi neden düşer?

Çocuk sahibi olmak erkek spermine bağlı bir durumdur ve kalitesiz, sayısı az spermi olan erkeklerin çocuk sahibi olma ihtimali de oldukça azdır.Kaliteli bir sperm için neler yapılması gerektiği aşağıda yer almaktadır.

Sperm kalitesi genellikle çevresel faktörlerle etkilenen ilginç bir yapıya sahiptir. 20 milyondan az sperm hücresi olan kişilerin çocuk sahibi olma oranları oldukça düşüktür.Sperm kalitesini arttırmak genellikle sperm sayılarını arttırmakla doğru orantılıdır ve sperm kuyruklarını düzeltme, hızlarını arttırma gibi faktörlerle liste uzayıp gider.

Haberin Devamı

Sperm kalitesinin düşüklüğü alkol ve sigara kullanan kişilerde daha fazla gözlenir. Kısırlığa bile sebebiyet veren bu maddeler çocuk sahibi olmaya da engeldir.

Kullanılan kronik ilaçlar örneğin bazı depresyon ilaçları, sakinleştiriciler, nikotin (kahvede bolca bulunur) bazı mide ilaçları kemoterapi ve ışın tedavisi ilaçları da kısırlığa neden olabilecek bazı etkenler arasındadır.

Sperm kalitesini arttırmak için ne yemeli?

Çeşitli yiyecek ve içeceklerde bulunan sperm kalitesini arttırmaya yarayan vitamin ve mineraller ile çocuk sahibi olmak kolaylaşabiliyor. Sağlıklı sperm oranınız ne kadar fazlaysa psikolojik ve fiziksel sağlığınızda o kadar iyileşir.

Aşağıda vereceğimiz sperm kalitesini arttırmaya yardımcı olan besileri mutlaka doktorunuza başvurarak tüketmelisiniz.

Güne yumurta ile başlayın

Eğer bir sağlık sorununuz yoksa güne yumurta ile başlayabilirisiniz. Sperm kalitesini arttırmak adına yapılan araştırmalarda E vitamini ve proteinin sperm kuyruklarını hareketlendirmede ve sperm sayılarını arttırmada önemli bir faktör olduğu ortaya konmuştur. Protein ve vitamin kaynağı yumurtayı her gün tüketerek sperm kalitenizi arttırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Keçiboynuzu pekmezi tüketin

İçerisindeki bol çinko ve protein ile yüzyıllardır kullanılan bitkisel çözümlerden biridir. Keçiboynuzu erkek sperm kalitesini arttırmada önemli bir besin kaynağıdır.

Kuruyemişler

Kuruyemişler ve kuru baklagillerde bolca bulunan folik asit, protein ve mineraller sperm sayınızın artmasında önemli bir rol oynar. Yemeklerinizde ve çiğ olarak tüketebileceğiniz bu besin öğelerine bademi de dahil ederek sağlıklı sperm sayısına ulaşabilirsiniz.

Karnabahar ve ıspanak

İçlerinde bulunan çinko ve B6 vitaminleri ile sperm kalitenizi ve hızını önemli ölçüde arttıracak olan bu besinleri lezzetli Ispanak ve karnabaharı haftanın 2-3 günü sofranızdan eksik etmemelisiniz.

Her öğününüzde mutlaka protein ve çinko içeren çeşitli yiyecekler tüketin. Balık, muz, avokado, kuşkonmaz, zencefil, et ürünleri gibi kolay bulunan ve sağlığınıza yararlı birçok maddeyi de sofralarınızda bulundurarak sperm sayınızı arttırabilirisiniz.

Sperm kalitesini arttırmak için bazı ipuçları sperm kalitesini ve doğurganlığı arttıran formül haberimizde.

Haberin Devamı

Sperm Kalitesini Ve Doğurganlığı Arttıran Formül

PembeNar Özel

Yazarlar