Sperm Öldürücü Nedir?

Spermin yumurtaya ulaşarak dölleme yapmasını ve gebeliğin oluşmasını engelleyen doğum kontrol yöntemine spermisit yani sperm öldürücü deniyor. Sperm öldürücüler krem, jel, köpük, fitil türünde çeşitli olarak ayrılıyor. Spermisit içeriğinde bulunan nonoksinol-9 kimyasalı spermi tamamen öldürmeye değil etkisini yavaşlatmaya yarıyor. Spermisit (sperm öldürücü) nedir diye merak edenleri bir adım öne alalım :)

Uzmanlar spermisitlerin tek başına kullanıdığında tam olarak etki ettiği konusunda hem fikir değil, genelde prezervatif türü ürünler ile birlikte kullanılmasını daha doğru buluyorlar. Ancak elbette insan düşünmeden edemiyor, madem prezervatif kullanacağız neden bu ürünlere ihtiyaç duyalım :)

Haberin Devamı

Spermisit (sperm öldürücü) nedir?
Spermisit sanılanın aksine erkek tarafından değil, kadın tarafından kullanılıyor. Tüm dünyada doğum kontrol yöntemlerinin kimyasallar ile uygulandığı kısımlarının ağırlıklı olarak kadın tarafından kullanılması çok ilginç değil mi? Neyse konumuza dönelim..

Spermisitler vajina içine sürülen kimyasallardır.
Spermisitin gebeliği önleme şekli şöyle oluyor; rahim ağzını kapatıyor ve sperm yumurtaya ulaşamıyor. Bir de sperm içeri girse bile yumurtaya kadar gitmesini engelliyor.


Spermisit bir çok doğum kontrol yönteminde olduğu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı korumuyor. Başarı oranı diğerlerine göre çok yüksek değil. %18 oranında hamile kalınma riski olduğu kayıtlara geçmiş durumda.

Spermisit (sperm öldürücü) nasıl kullanılıyor?
Sperm öldürücüyü kullanmak oldukça kolay. Krem ve jeller vajina içine sürülüyor. Sperm öldüren fitil ise aynen tampon kullanır gibi vajina içerisine yerleştiriliyor. Krem, jel, fitil ve köpük türü ürünlerin hemen hepsinde kutu içinde bir aparat mevcut. Bu aparat ile vajina içine yerleştirebiliniyor.

Sperm öldürücüyü vajina içerisine ilişkiden 15-20 dakika önce yerleştirmek gerekiyor. Arka arkaya sıklıkla spermisit kullanmak vajinada tahrişe sebep olabilir, bu detayı akılda bulundurmakta fayda var.