Teknoloji Spigen Legato Arc R72E Bluetooth kulaklık inceleme: Kablosuzluğun rahatlığı

Spigen Legato Arc R72E Bluetooth kulaklık inceleme: Kablosuzluğun rahatlığı

28.05.2018 - 15:35 | Son Güncellenme:

Kablosuz kulak içi kulaklıklar son dönemde oldukça popüler. Sürekli telefonla konuşan biriyseniz boyun bandı tasarımıyla gelen modellere bakabilirsiniz. Tıpkı Spigen Legato Arc gibi. Evet Spigen’in kulaklık ürettiğine şaşırabilirsiniz. O halde Legato Arc’ın firmanın diğer akıllı ürünleriyle aynı kalitede olup olmadığını görelim.

Spigen Legato Arc R72E Bluetooth kulaklık inceleme: Kablosuzluğun rahatlığı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Spigen'in ürünlerini yıllardır severek kullanıyorum. Yeni bir telefon ya da elektronik cihaz alacağım zaman dönüp bakacağım ilk marka genelde Spigen oluyor.

Bluetooth kulaklık pazarında olduklarını görmek de güzel. Peki diğer ürünleriyle eşit derecede yüksek standart sunacak mı gelin buna birlikte bakalım.

Kutu içeriğinde başlayacak olursak Legato Arc, bir kullanım kılavuzu, USB şarj kablosu ve iki yedek kulaklık pediyle son derece basit bir kutu içinde geliyor. Dahili bir taşıma çantası yoktur.Ancak adil olmak gerekirse, kullanılmadığı zaman bunları koymak için en kolay yer boynunuz.Spigen Legato Arc son derece hafiftir ve boynunuza rahatça sığacak şekilde tasarlanmış.

Spigen Legato Arc R72E Bluetooth kulaklık inceleme: Kablosuzluğun rahatlığı

Legato Arc, bir parmağın kalınlığına dek uzanan ve köprücük kemiğine doğal olarak oturmak için aşağı doğru kıvrılan esnek bir kayışa sahip. Normal kulaklıklara göre bu tarz boyun bandlı kulaklıkları kullanmak daha rahat. O kadar hafifler ki bazen onları giydiğinizi bile unutabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kulak içi kulaklıklar kulağa çok yakın ve silikon kauçuk uçlar tutarlı bir ses için iyi derecede sızdırmazlık sağlıyor. Sizi dışarıdan tamamen izole etmese de gürültüyü engelliyor.

Kulak içi kulaklıkları rahat bulursanız, tüm gün bunları takabileceğinizden şüphem yok. Kulaklık toplamda 36 gram, uçları ise yaklaşık 3 gram ağırlığında.

Spigen Legato Arc R72E Bluetooth kulaklık inceleme: Kablosuzluğun rahatlığı

Geri çekilebilir nanofiber kulaklık kabloları

Görsel açıdan en etkileyici tasarım özelliği, ince ve geri çekilebilir kablolar. Çok ince olduklarından muhtemelen bir iğnenin deliğinden geçirebilirsiniz. Kabul etmeliyim ki, onların dayanıklılıkları konusunda biraz endişeliyim. Spigen, Kevlar yüzünden son derece güçlü olduklarını söylüyorlar, ama sanırım dayanıklılığını öğrenmek biraz zaman alacak.

Nanofiber kabloya sahip olmanın güzelliği, kulağa takıldığından neredeyse hiç hissedilmemesi ve giysilerle temasta çok daha az gürültü çıkarması. Bu, otomatik geri çekilen kablo ile daha da geliştirilmiş. İstenen uzunluğa kadar çekip kullanabilirsiniz. Bu olay, doğru miktarda esneklik kazanmanızı sağlıyor. Kabloları serbest bırakmak için, tekrar çekip hızlanmasına izin vermeniz gerekiyor, daha sonra kendiliğinden boyun bandına geri yerleşiyorlar.

Haberin Devamı

Otomatik geri çekilen kablolar büyük bir artı. Kulaklığı yönetmeyi kolaylaştırıyor. Kabloyu gerekli uzunluğa ayarlamak konusunda endişelenmenize gerek yok.

Spigen Legato Arc R72E Bluetooth kulaklık inceleme: Kablosuzluğun rahatlığı

Kontroller

Tüm kontroller ve mikro USB şarj bağlantı noktaları sol kolda bulunuyor. Bağlantı noktası iç kenarda konumlandırılmış ve ufak bir kapakla iyice korunuyor.

Dış kenarında, müziği çalıp, duraklatacak, ses modunu değiştirecek çok işlevli bir anahtar var.

Ses ve parça seçimi için işe yarayan tuş mantıklıca tasarlanmış. Hızlı şekilde kaydırırsanız ses seviyesini ayarlayacak, kaydırıp uzun basarsanız parçalar arasında geçişler yapacaksınız.

Gücü açıp kapatan düğme de epey işe yarıyor. Çok fonksiyonlu düğme ile telefon görüşmeleri ve ekolayzer ayarlarını yapabilir, “Varsayılan, Bas ve Tiz”ekolayzer modları arasında geçişler yapabilirsiniz.

Kulaklıklı mikrofon seti Bluetooth 4.1'i destekliyor, yani aynı anda birden fazla cihazla eşleştirilebilirsiniz. Onları hem telefonumda hem de bilgisayarımda kullandım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Güç düğmesi dijital asistanınızı da çağırabilir.

Haberin Devamı

İki kontrol tuşu, kulaklıklığı manuel olarak kontrol ederken herhangi bir karışıklığı önlemek için yeterince uzak. Bence kayan anahtar, iki bağımsız düğmeden daha iyi çalışıyor.

Spigen Legato Arc R72E Bluetooth kulaklık inceleme: Kablosuzluğun rahatlığı

Kullanım süresi ne kadar?

Legato Arc R72E, dinleme sesinize bağlı olarak 10 saate kadar pil ömrüne sahip. Tamamen şarj olması yaklaşık 2 saat sürecek, ancak 5 dakikalık şarj ile yaklaşık 1 saat müzik dinleyebilirsiniz.

Hoşunuza gidecek diğer bir şey, kalan pil seviyesinin sesli olarak size bildirilmesi. Kulaklığı her açtığınızda da pil durumu size söyleniyor. Güncelleme için müzik duraklatılmışken ses kısma düğmesine basabilirsiniz.

Arama yapmak ve almak için onları kulaklıkları rahatça kullanabilirsiniz. Çağrı kalitesinin oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim.

Ses ve performansa gelelim

Legato Arc, Qualcomm apt-X ses kodekleriyle birlikte 14 mm dinamik sürücüye sahip. İyi ses kalitesi üretiyorlar ve oldukça gürültülüler. Yine de LG Tone Active+ kadar başarılı değil. Bas ve tizler LG’den daha iyi.

Haberin Devamı

Spigen’in kulaklıkları 3 ekolayzır moduyla geliyor. Yüksek ses seviyesi veya daha fazla bas tahrikli olan ses seviyelei var. Modlar arasında geçiş yapmak için güç düğmesine iki kez basmalısınız.

Düşük ses seviyelerinde dışarıdaki gürültüyü duyabilirsiniz. Bu herkesin zevkine uygun olmayabilir. Ancak benim için ideal. Çünkü çevrenizde olup biteni bilmek daha iyi.

Spigen Legato Arc R72E Bluetooth kulaklık inceleme: Kablosuzluğun rahatlığı

Sonuca bağlıyorum

Spigen'in Legato Arc ile çoğu rakibine karşı harika bir iş çıkardığını düşünüyorum. Kulaklık, bazı LG Tone modelleriyle yarışabilir. Yine de ses anlamında üzerinde epey çalışılmalı.

Yüksek ve orta frekanslar pek geniş değil, sıkıştırılmış bir ses elde ediyorsunuz. Ancak üç ses modundan biri istediğiniz sesi elde etmenize yardımcı olabilir. Maksimum ses seviyesinde ise ses açık ve bozulma yok.

Cihazı açtığınızda pil seviyesini öğrenmek ya da telefon görüşmesinden sonra “arama sona erdi ” diye bir ses duymak güzel. Konuşmalardan bahsetmişken, aramalarda karşı taraf beni açıkça duyabiliyorken arayanın sesi de oldukça açıktı.Ultra ince nano kablolar da sağlam kaldığı sürece kulaklıkta sıkıntı yok.

Gelelim fiyatına… Legato Arc'ın fiyatı sunduğu ses karşısında biraz pahalı.Tasarımı oldukça ergonomik, verdiği ses ortalamanın üstünde ama 300 TL kullanıcıların bu denli bir kulaklık için bütçesiniz zorlayabilir.

ARTILARI

  • Çok hafifler
  • Kolaylık sağlayan kablolar
  • Kullanıcı dostu kablolar
  • Güvenli ve konforlu boyun bandı

EKSİLERİ

  • Kabloların çok ince olması endişe verici