Ege Spil Dağı’nda şifa turizmi!

Spil Dağı’nda şifa turizmi!

21.02.2017 - 06:02 | Son Güncellenme:

Manisa’nın en yüksek zirvesindeki kırsal Ayvacık Mahallesi, kansere karşı şifa kaynağı olarak ünlendi. Hollanda, ABD ve Almanya’dan da hastalar geliyor

Spil Dağı’nda şifa turizmi

Osmanlı Dönemi’nde hastalanan şehzadelerin kaldığı Ayvacık Mahallesi, Türkiye’nin birçok yerinden kanser hastalarının akınına uğradı.

Spil Dağı’nın 1522 metre yüksekliğindeki daha önce 5-6 kişinin oturduğu kırsal mahallenin nüfusu yıllar içinde 250’ye çıktı. Manisa’da bale ve modern dans öğretmeni Nursel Karaosmanoğlu Şimşek’in karaciğer kanserinden kurtulmak için yerleştiği mahalle, kendisine şifa oldu.

‘Doktor köy’

Bu arada mahalle de ‘doktor köy’ olarak ünlendi. Şimşek’in hikayesini duyanlar da, Spil Dağı Milli Parkı içindeki tek yerleşim yeri olan Ayvacık’a gelmeye başladı.

Çam ağaçlarının içindeki oksijen deposu mahallede yılkı atlarıyla birlikte yaşamını sürdüren Nursel Şimşek, doktorların kendisine üç ay ömür biçtiğini ancak 25 yıldır eşiyle birlikte Ayvacık’ta yaşadığını belirtti. Ayvacık’a ilk yerleştiğinde sadece tek ev olduğunu anlatan Şimşek, “Şimdi 50 hane oldu. Almanya’dan, Fransa’dan, İngiltere’den, Hollanda’dan arayanlar oldu. Gelip, yerleştiler” diye konuştu.