Cadde Spor öncesi ve sonrası beslenme

Spor öncesi ve sonrası beslenme

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İyi beslenmediğiniz sürece saatlerce spor da yapsanız işe yaramaz! Bu sebeple, antrenmanlara olduğu kadar yediklerinize de dikkat edin

Spor öncesi ve sonrası beslenme

Spor yapanların enerji gereksinimi yaşı, cinsiyeti, boyu, ağırlığı ve yapılan egzersizin türüne ve yoğunluğuna göre değişiyor. Doğru beslenme düzeniyle spordan önce yedikleriniz performansınızı arttırır, antrenmanın verimliliğini maksimuma çıkarır. O süre boyunca iyi bir konsantrasyon sağlar ve sakatlanma ihtimalinizi azaltır. Egzersize başlamadan iki saat önce düşük glisemik etkiye sahip olan, sindirim sisteminizi rahatsız etmeyecek, enerji içeren, süt ve yoğurt gibi protein kaynaklarıyla desteklenmiş bir öğün yemeniz önerilir. Örneğin muz ve süt ya da çok tahıllı ekmeğin arasına hindi füme ve peynirle yaptığınız sandviç ya da yoğurtlu yulaf, egzersiz öncesi yenebilir. Vaktiniz yoksa altı bademle süt de spor öncesi atıştırmalığı olabilir.

Haberin Devamı

Ne kadar su içmeli?

Spor yaptığınız süre içinde yeterli miktarda sıvı aldığınızdan emin olun. Ter atımıyla ortaya çıkan sıvı kaybını, spor esnasında ve sonrasında hemen karşılamanız gerekir. Egzersiz süresince ortalama her 20 dakikada bir su bardağı su içebilirsiniz. Egzersiz sonrasındaysa kaybedilen sıvıyı yaklaşık dört saatte su, ayran, süt, çorba ve mineralli suyla karşılamak önemli.

Proteinin fazlası da zarar

Spor yapan kişilerin düştüğü hatalardan biri, protein tüketiminde aşırıya kaçmak. “Proteinden bir şey olmaz” demeyin, fazlası yağ olarak depolanıyor veya atılıyor. Dahası vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteinden fazlasını tüketirseniz, kalsiyum dengenizde bozulma olur, böbrekleriniz ve kalbiniz de fazla yorulur.

Haberin Devamı

Hızlı ve kesin sonuç alın!

Türkiye’nin farklı şehirlerinde toplam 47 stüdyosuyla hizmet veren Fitintime, 25 dakikalık antrenmanlarıyla günden güne artan şehir temposu için güçlü ve farklı bir egzersiz deneyimi sunuyor. Alman miha bodytec teknolojisiyle uzman eğitmenler eşliğinde yapılan egzersizler, kısa sürede hızlı yağ yakımı sağlıyor. Web sitesi üzerinden doldurulan ücretsiz deneme antrenman formu sonrasında, kendinize en yakın stüdyodan randevu alarak, sistemle tanışabilirsiniz. Fitintime antrenmanlarıyla sadece kilo, selülit ve yağlardan kurtulmakla kalmayıp, aynı zamanda çok daha güçlü ve sağlıklı bir vücuda ulaşabilir, tüm fiziksel problemlerden kurtulabilirsiniz.

Wellness dünyasına yeni soluk

Carrera Bellevue, şehrin kalbi Etiler’de Bellevue Kempinski Rezidans içerisinde bölgenin en büyük yüzme havuzu, son teknoloji gym&cardio ekipmanları, boks ringi ve çok amaçlı stüdyolarıyla spor tutkunlarını bekliyor. Kompleks içerisinde yer alan Amatrra SPA Bellevue ise geniş imkanlarla donatılmış olup, sadece SPA’ya özel sauna, buhar, hamam, kese ve jakuzili odalarıyla misafirlerinin konforu için tüm detayları düşünerek hizmet vermeye başladı. Carrera Bellevue, Mercure Istanbul City Bosphorus, Divan Residence at Bomonti Plaza, Etiler, Terrace Residence ve Elysium olarak altı şubesi bulunan Amatrra markası, konforuna düşkün herkese hitap ediyor.