Kadın Sağlığı Spor sütyeni alırken nelere dikkat etmeli?

Spor sütyeni alırken nelere dikkat etmeli?

27.07.2016 - 10:17 | Son Güncellenme:

Uzmanlar spor sütyenleri konusunda uyarıyor: Kullandığınız spor sütyeninin verdiği zarar yaktığınız kaloriden fazla olmasın.

Spor sütyeni alırken nelere dikkat etmeli

Daily Mail Online'a açıklama yapan spor giyim ve sağlık uzmanları kadınların göğüs bölgesine geri döndürülemez zararlar verme riskine karşın doğru beden ve tarzda spor sütyeni giymediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Uzmanlara göre doğru sütyen giymeden spor yapmak boyun, göğüs ve sırt ağrılarına neden olabilir ve göğüsteki bağdokulara dönüşü olmayan zararlar vererek göğüste sarkma ve yara izlerine sebep olabilir.

Sadece spor sütyenlerinde değil günlük kullanımda da yanlış beden sütyen giyen kadınların oranını %70 olarak veren uzmanlar, kadınların giydiklerinde oturmasa bile yanlış beden sütyen aldıklarını belirtti. Ve günlük kullanımda yanlış beden giyen kadınların spor sütyenlerinde de aynı hayatı yapma ihtimallerinin yüksek olduğunun altını çizdi.

Spor sütyenleri yağ dokusunu ve meme dokusuna sağlamlık kazandıran Cooper bağlarını bir arada tutar. Hareketin gerginliğiyle esner ve eski haline dönmeye müsaade etmez. Bu da göğüslerin sarkmasına, göğüsteki bağlayıcı dokuların tahrip olmasına ve şiddetli ağrılara sebep olur.

Haberin Devamı

Uzmanlara göre spor sütyeni alırken dikkat edilmesi gereken temel nokta, sütyen giyildiğinde göğüslerin göbek deliğine değil çeneye yakın olması. Aynı zamanda eskimiş sütyenlerin de kullanım süreleri bittiğinde atılmaları gerekmekte. Uzmanlara göre bir sütyenin kullanım süresi 100 defa giyildiğinde bitiyor.


Spor sütyeni nasıl olmalı?

- Giyildiğinde göğüsler hareket etmemeli.

- Alt şerit gündelik sütyenden daha rahat olmalı.

- Yan ve üst kısımları iyice sarmalı

- Göğüsün üstündeki dokuma sıkı olmalı

- Askılar çok sıkı olmamalı

- Hareket edecek şekilde rahat olmalı

- Göğüsleriniz çenenize göbek deliğinizden daha yakın olmalı

Yazarlar