Kütahya SPOR TOTO 2. LİG

SPOR TOTO 2. LİG

24.12.2014 - 12:12 | Son Güncellenme:

.

SPOR TOTO 2. LİG

TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Ümit Turmuş, ilk yarı değerlendirmesi yaparken iç karartıcı bir tablo çizdi. Takımda kadro dışı bırakılan futbolcuları, ’Kulis yapmakla’ suçlayan Turmuş, "İkinci yarıda toparlanmamız için her mevkiye oyuncu almalıyız. İnşallah bu imkan bize verilir" dedi.
İlk yarıyı gurubun son sırasında tamamlayan TKİ Tavşanlı Linyitspor’da teknik direktör Ümit Turmuş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Turmuş, kendisinin ilk yarıda göreve getirilen 4. teknik adam olduğunu hatırlatarak kadro dışı bırakılan oyuncuları isteksizlik, mücadele etmeden çekinme, biz diyememek ve kulis yapmakla suçladı. Bu hafta takımdan ayrılmak isteyen oyuncuların da olabileceğini ifade eden Turmuş, "Geldiğimde 31 futbolcumuz vardı. Takımlar 23 kişiden oluşturulur. Ben herkese şans verdim, yararlandım. Müsabakalarda görüldü ki eksiklerimiz var. Oyuncularımızın bir bölümü isteksiz, takım oyunundan uzak, ben egosu yüksek ve kulis yapıyor. Bu durumu kabullenemezdik" diye konuştu.
İkinci yarıda kümede kalmak için transfere ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Turmuş, her mevkiye futbolcu almaları gerektiğini, kaleci başta olmak üzere orta sahada oyun kurucu ile golcü alamamaları durumunda işlerin zor olacağını dile getirdi.
TKİ Tavşanlı Linyitspor’un teknik patronu Ümit Turmuş, kısa sürede takımı ve ligi daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, "Dikkat ettiyseniz şimdiye kadar hiç eksik, sakat veya cezalı oyuncu mazereti yapmadım, şikayet etmedim. Hemen hemen tüm oyuncularıma şans verdim. Ancak ’kazanma dörtlüsü’ eksik olan takımlarda iyi de oynasanız kazanamayabilirsiniz, bu dörtlü varsa kötü de oynasanız maç kazanırsınız. ’Kaleci-savaşçı, kurucu ve golcü’ bu dörtlü çok önemlidir. Tüm maçlarda bariz görüldüğü gibi her mevkide takviyeye ihtiyacımız var. Bugünlerde birkaç oyuncumuz daha takımdan ayrılmak isteyebilir. Sonuç olarak takımımızın lig yeterliliğini devre arası sağlamak zorundayız. Birçok mevkide de rekabeti arttıracak kaliteli oyunculara ihtiyacımız var. Sonuçta başarı ve başarısızlık 1 günde oluşmuyor. Biz son 8 hafta ve devre arası transferden sorumlu olacağız. Umarım gerekli imkan sağlanır" ifadelerini kullandı.