Diyarbakır SPOR TOTO 3. LİG

SPOR TOTO 3. LİG

13.10.2014 - 15:29 | Son Güncellenme:

.

SPOR TOTO 3. LİG

2014-2015 futbol sezonunda Türkiye liglerinde 127 takımdan 16’sı yenilgi almazken, Yeni Diyarbakırspor da bu takımlar arasında yer almanın gururunu yaşıyor. Aynı zamanda tüm liglerde en az gol yiyen ikinci takım olan Yeni Diyarbakırspor, kalesinde sadece 1 gol gördü.
127 takımdan oluşan Türkiye profesyonel futbol liglerinde yenilgi almayan 16 takım var. Süper Lig’de Kasımpaşa, İstanbul Başakşehir ve Beşiktaş, PTT 1. Lig’de Antalyaspor ve Osmanlıspor şu ana kadar rakiplerine boyun eğmedi. 2. ligde yenilmeyen iki takım ise Sarıyer ve Pendikspor.
YENİ DİYARBAKIRSPOR YENİLGİYİ UNUTTU
3. ligde 54 takım arasında yenilgi yüzü görmeyen 9 takım bulunuyor. 1. Grup’ta Zonguldak Kömürspor ve Darıca Gençlerbirliği, 3. Grup’ta da Ankara Demirspor, Beylerbeyi ve İstanbul Güngören geride kalan haftalarda sahadan puansız ayrılmadı. 3. Grup’ta 4 takım yenilgisiz olarak yoluna devam ederken, Yeni Diyarbakırspor, Sivas 4 Eylül Belediyespor, Sancaktepe Belediyespor ve Eyüpspor’la beraber bu başarıyı gösterdi.
5 MAÇTA SADECE 1 GOL YEDİ
Kalesindeki tek golü ilk hafta İstanbul’da oynanan Sancaktepe Belediyespor maçının 66. dakikasında penaltıdan yiyen Diyarbakırspor, bu maçın ardında oynadığı son 4 maçta gol yemezken, 384 dakikadır kalesini gole kapattı. Kendi sahasında Çine Madranspor ve Yeşil Bursa ile golsüz berabere kalan Yeni Diyarbakırspor, Gölcükspor ve Denizli Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda 1-0’lık sonuçlarla geçerken, ligde toplam 384 dakikadan beri gol yemiyor.
Kendi sahasında gol yemeyen ve deplasmanda ise 1 gol yiyen Yeni Diyarbakırspor’un bu başarısında savunma ve kaleci Ceyhun’un önemli payı var. Başarılı file bekçisi hemen her maçta etkili performans ortaya koyarken, gelecek için de camiaya ve takıma güven verdi.
7 RESMİ MAÇTA 1 YENİLGİ
Yeni Diyarbakırspor toplamda ise bu sezon 7 resmi maç oynadı. Kupada deplasmanda Tatvan Gençlerbirliği ile 90 dakikalık sürede 1-1 berabere kalırken, penaltılarla rakibini eledi. Bir sonraki turda kendi evinde Samsunspor’a 2-1 yenilirken, bu sonuç 7 resmi maçtaki tek yenilgi oldu. Diyarbakır ekibi toplamda 7 resmi maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alırken, 5 gol atıp, kalesinde 4 gol gördü.