Ankara Sportif Yetenek Taraması Toplantısı Yapıldı

Sportif Yetenek Taraması Toplantısı Yapıldı

25.09.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:

.

Sportif Yetenek Taraması Toplantısı Yapıldı

AĞRI (AA) - Ağrı'da, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilkokul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Ağrı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Kaya başkanlık yaptı.

Proje ile ilgili okul müdürlerine bilgi veren Budak, projenin 1 Ekim 2018, 1 Ocak 2019 tarihleri arasında Ağrı merkez ve tüm ilçelerinde okuyan ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacağını söyledi.

Toplamda 11 bin 403 öğrencinin taramadan geçeceğini aktaran Budak, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçen ve Türk Spor tarihimizin en büyük alt yapı projelerinden biri olan bu proje ile il geneli tespit edilen okullarda okuyan ilkokul 3. sınıf öğrencileri testlere tabii tutulup, yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ağrı ilinin kayak ve atletizm branşı başta olmak üzere spor alanında çok başarılı olduğunu belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Kaya ise, şöyle konuştu:

"Bu başarı çıtasının daha çok artması için hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'ni çok iyi değerlendirmemiz lazım. İnşallah beden eğitimi öğretmenlerimiz ve antrenörlerimiz ile bu projeyi en güzel seviyede tamamlayıp, ülke sporuna en iyi sporcuları buradan çıkarırız."

Proje kapsamında daha önce uygulanan birinci etapta 2 bin 585 öğrencinin taramadan geçirildiği belirtildi.