Egzersizler Sporunuzu eğlenceli hâle getirin

Sporunuzu eğlenceli hâle getirin

13.03.2018 - 11:49 | Son Güncellenme:

Egzersiz yapmak fit bir vücuda sahip olmak ve sağlıklı olmak için oldukça önemlidir. Egzersiz yaparak yorulabilir ve sıkılabilirsiniz. Bu da motivasyonunuzu düşürebilir. Fakat eğlenerek egzersiz yapmak, sporu hayatınızın bir parçası hâline getirebilir.

Sporunuzu eğlenceli hâle getirin

Arkadaş

Haberin Devamı

Hayatınızın her alanında olduğu gibi size eşlik edecek ve motivasyonunuzu yükseltecek bir arkadaş spor yapmayı eğlenceli hâle getirebilir. Spor salonuna beraber gidebilir, yürüyüş ya da koşuya çıkabilir, birbirinizi teşvik ederek egzersizlerinize süreklilik kazandırabilirsiniz. Verdiğiniz molalar sırasında muhabbet ederek spor yapmayı daha keyifli hâle getirebilirsiniz.

Temiz hava

Özellikle yaz ve bahar mevsimlerinde kendinizi spor salonlarına kapatmamayı tercih edebilirsiniz. Deniz kenarlarında ya da parklarda spor yapabilir, temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Açık alanda spor yapmak, yeterli oksijen alımına bağlı olarak daha verimli olacağı gibi keyifli de olacaktır. Farklı ortamlar ve güzergâhlar tercih etmeniz ayrı bir renk katacaktır. Güzel havalar haricinde, hafif yağmurlu havalarda ise kısa yürüyüşler yaparak temiz hava ile buluşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Farklı spor dalları

Uygun olan veya sağlayabileceğiniz koşullara bağlı olarak farklı spor dallarıyla ilgilenerek egzersiz yapmaya farklı bir bakış açısı kazandırabilirsiniz. Salon sporu, ekip oyunları, yüzme, tenis veya kayak yapmak gibi mevsimlere ve koşullara göre yapılabilirliği değişkenlik gösteren ve alışık olduğunuz egzersiz düzeninize renk katacak sporlar seçebilirsiniz. Ara sıra yapacağınız bir değişiklik hem sağlığınız açısından hem de spor yapmayı daha hızlı alışkanlık hâline getirmek açısından faydalı olacaktır.

Kendinizi motive edin

Yaptığınız bir şeyden gerçekten verim alabilmek için onu severek yapmanız çok önemlidir. Egzersiz yapmanın sağlığınız için gerekli olduğunu biliyor olsanız bile bunu hayat tarzı hâline getirmeniz de gerekmektedir. Bu konuda kendinizi motive etmeniz ve spor yapmayı olabildiğince keyifli hâle getirebilmeniz size yardımcı olacaktır. Kendiniz için hazırlayabileceğiniz, sağlıklı beslenmeye yönelik bir liste veya spor programı sizi motive edebilir. Kendi kendinizi teşvik edebileceğiniz bir aktivite hem daha eğlenceli hem de sürekli olacaktır. Üstelik kendinizle baş başa kalmanız ve dinginleşmeniz açısından da bir fırsat olabilir.

Yazarlar