Teknoloji Spotify ABD'de halka açılmak için başvuru yaptı

Spotify ABD'de halka açılmak için başvuru yaptı

04.01.2018 - 17:09 | Son Güncellenme:

Dijital müzik ve video platformu Spotify, 1.6 milyar dolarlık davanın ardından halka arz gerçekleştirmeden borsaya kote olmak için başvuru yaptı.

Spotify ABDde halka açılmak için başvuru yaptı

Geçen yıl 19 milyar dolar değer biçilen İsveç merkezli Spotify, ABD'de borsaya kote olmak için regülatörlere başvuruda bulundu. Şirketin hisselerinin 2018in ilk yarısında borsada işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Spotify bu halka açılmayı, sermaye artırarak halka arz yerine doğrudan borsaya kote olarak yapmak istiyor.

Spotify, Wixen Music Publishing tarafından kendisine karşı açılan 1.6 milyar dolarlık dava ile mücadele ediyor. Spotify aleyhine 29 Aralık'ta yapılan dava başvurusunda, online müzik servisinin, yayın süresinin yaklaşık yüzde 21i kadarı için, söz yazarı telif ücretlerini yayın şirketine ödemediği savunuluyor.

Borsaya kote olmak nedir?

Borsanın izniyle halka arz edilecek hisse senetlerinin, borsaya kaydedilmesidir. Kote ettirilmemiş senetlerin ticareti olanaklı değildir. Kote olmuş senet, ilgili borsada tanındığını ve alım/satımının yapılmasına izin verildiği anlamına gelir. Hisse senetlerinin ticaretinin yapıldığı bir piyasa olan her borsanın kendine özgü kuralları vardır.