Teknoloji Spotify kendi akıllı hoparlörünü oluşturmak için eleman arayışına başladı

Spotify kendi akıllı hoparlörünü oluşturmak için eleman arayışına başladı

21.02.2018 - 10:32 | Son Güncellenme:

Spotify, ilk fiziksel ürününü piyasaya sürmek için çalışmalarına son sürat devam ediyor. Spotify tarafından verilen iş ilanı, ilk ürünün bir akıllı hoparlör olabileceğine işaret ediyor. Şirket böylece sunduğu çevrim içi müzik hizmetini hayatımızın daha da içine sokacak.

Spotify kendi akıllı hoparlörünü oluşturmak için eleman arayışına başladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Akıllı hoparlör pazarında Apple, yeni bir oyuncu olabilir, ancak rakipleri de kendi donanımlarıyla piyasaya girmeye hazırlanıyor. Spotify web sitesinde birkaç yeni iş ilanı bulundu. Bu da, çevrim içi müzik akış hizmetinin yakın gelecekte kendi akıllı hoparlörlerini çıkartabileceğine işaret ediyor.

Spotify ilk fiziksel ürününü piyasaya sürme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Spotify, verdiği iş ilanında bir operasyon müdürünün yanında donanım üretiminden sorumlu kıdemli ürün müdürü ve donanım üretimi ile mühendisliğinden sorumlu bir proje müdürü arıyor.

Spotify’ın iş ilanında şunlar yazıyor: “Spotify, ilk fiziksel ürünlerini üretmeye ve üretim, tedarik zinciri, satış ve pazarlama için operasyonel bir organizasyon kurma yolunda ilerliyor.”

Haberin Devamı

Spotify'ın böyle bir yönde hamlede bulunması mantıklı. Apple, HomePod'da Apple Music ile müzik akış hizmetini bütünleştirdi. Spotify ise bu zamana kadar Google Asistan, Amazon Echo gibi dijital asistanlar sesini duyurmuştu.

Spotify hâlâ müzik servisi alanında dünyada en iyi isim olmasına rağmen, Apple Music son aylarda ona büyük sıkıntılar yaşattı. Spotify'ın tepede kalabilmesi için, ister akıllı bir hoparlör, ister akıllı kulaklıklar, ister tamamen başka bir şey olsun, Spotify, hizmetini hayatımızın içine sokmanın yeni yollarını bulmalı.