Gündem SSK Hizmet Dökümü Alma ve Online SGK Sigortası Sorgulama

SSK Hizmet Dökümü Alma ve Online SGK Sigortası Sorgulama

24.03.2015 - 08:57 | Son Güncellenme:

SGK sigorta sorgulama ve SSK hizmet dökümü alma işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Siz de SGK sigorta sorgulama-SSK hizmet dökümü alma işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız haberimizi inceleyebilirsiniz.

SSK Hizmet Dökümü Alma ve Online SGK Sigortası Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışan vatandaşlar sigorta sorgulama işlemlerini, sigorta ile ilgili bilgileri, emeklilik ile ilgili bilgilerin hepsine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek öğrenebilir. SGK hizmet dökümü belgesi bu bilgilerin hepsini içeren bir belgedir. Bu belge ile birlikte vatandaşlar istedikleri bilgilerin hepsine ulaşabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşlar işlemlerini bağlı oldukları kurumlara giderek yapardı. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar kurumları ile ilgili işlemlerin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumundan yapmaktadır. Bu bilgilerin hepsine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabileceğimiz gibi internet üzerinden de Sosyal Güvenlik Kurumunda yapabileceğimiz işlemleri yapabiliriz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Ülkemizde interneti en iyi kullanan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu internet sayfasından Sosyal Güvenlik Kurumu hakkında bilgiler verdiği gibi orada yapabileceğimiz çoğu işlemi ve bazı hesaplamaları internet üzerinden yapabiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca E-Devlet hizmeti altında da hizmet vermektedir. E-Devlet hizmetlerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun sayfasına girerek Sosyal Güvenlik Kurumu işlemlerinizi E-Devlet sayfası üzerinden de yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden verdiği hizmetlerden bir tanesi SGK hizmet dökümü belgesidir. SGK hizmet dökümü belgesine hem Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamasından hem de E-Devlet sayfasından ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi SSK ve Bağ-Kur altında çalışan vatandaşlar için önemli bir belgedir. Bu belge ile birlikte vatandaşlar hangi aylarda sigortalarının ödendiğini, hangi aylar sigortasının ödenmediğini, kaç ay sigortalı bir şekilde çalıştıkları, hizmete ilk başlangıç ve bitiş tarihi, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsine SGK hizmet dökümü belgesi ile ulaşabilir. SGK hizmet dökümü belgesi ile emeklilik için gerekli bilgilerin hepsine ulaşabiliriz. Ne zaman emekli olurum, emekli maaşı hesaplama ve sorgulama gibi hesaplama işlemlerinde gerekli olan bilgilerin hepsini SGK hizmet dökümü belgesi ile ulaşabiliriz. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden 2 farklı şekilde ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden şifresiz bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulaması ile ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulamasına bazı kimlik bilgilerinizi girerek şifresiz bir şekilde girebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet uygulaması altında olduğu için SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sayfasından da ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet uygulamasından ulaşmak için E-Devlet şifrenize ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifresi ile sisteme girerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulaması ile SGK hizmet dökümü belgesine şifresiz ulaşmak için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması olan E-SGM uygulamasına giriş yapılmalıdır. E-Hizmetler giriş ekranından bağlı olduğunuz uyruğu seçtikten sonra kişi bilgisi sorgulama sayfasına erişeceksiniz. Son olarak sisteme giriş yapabilmek için bu sayfaya bazı kimlik bilgileri girilmelidir. T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il, doğum yılı ve cilt numarası bilgileri girildikten sonra son olarak da güvenlik kodu gerekli yere girilmelidir. Bilgileri sorgula linkini tıkladığınız zaman Sosyal Güvenlik Kurumun E-SGM uygulamasına giriş yapabilirsiniz. E-SGM uygulamasından SGK hizmet dökümü belgesine ulaşmak için üst tarafta bulunan seçeneklerden hizmet seçeneği seçilmelidir. Hizmet seçeneği altından bağlı olduğuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmet bilgisini, Bağ-Kur kurumu altında çalışan vatandaşlar da 4B hizmet bilgisini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında da hizmet vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna E-Devlet üzerinden de erişebiliriz. SGK hizmet dökümü belgesine de E-Devlet üzerinden ulaşabiliriz. SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sayfasından ulaşabilmek için ilk olarak E-Devlet uygulamasına giriş yapılmalıdır. E-Devlet uygulamasına giriş yapabilmek için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. E-Devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi nüfus kağıdınız ile 2 TL karşılığında PTT şubelerinden alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesi için uygulamada Sosyal Güvenlik Kurumuna girilmelidir. E-Hizmetler altından Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri altında bağlı olduğunuz kuruma göre farklı şekillerde SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.