Gündem SSK prim gününüzü ve SGK hizmet dökümünüzü e-devlet ile öğrenin!

SSK prim gününüzü ve SGK hizmet dökümünüzü e-devlet ile öğrenin!

28.08.2015 - 17:15 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapmak ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SSK prim gününüzü ve SGK hizmet dökümünüzü e-devlet ile öğrenin

Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi ile vatandaşlar emeklilik bilgileri ile bilgiler sigorta ve prim ödemeleri ile ilgili bilgilerin hepsine ulaşabilmektedirler. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşların bağlı oldukları kurumlar vardı. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşlar işlemlerini bağlı oldukları kurumlara giderek yapardı. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar kurumları ile ilgili işlemlerin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumundan yapmaktadır. Sigorta ile ilgili tüm işlemler, emeklilik ile ilgili işlemler, Bağ-Kur kurumu ile ilgili işlemlerin hepsi yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmetlerinden bir tanesi eğer Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan bir vatandaşsanız kaza ve hastane masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumunun başka bir hizmeti ise Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan bir vatandaşsanız eğer belli bir yaşa geldiğinizde sizi emekli yapmaktadır. Bu sayede iş hayatınız sona erdiğinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında emekli olursunuz. Emekli olabilmek için ve hastane masraflarının ödenebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumuna düzenli olarak prim ve sigortalar ödenmektedir. Bu ödenen sigorta ve primleri görebilmek için ve bunları takip edebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara SGK hizmet dökümü belgesini sunmuştur. SGK hizmet dökümü Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışanların sigorta ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir belgedir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında ne kadar çalıştığınızı, ne kadar sigortanızın yattığını, ilk sigortalı işe giriş çıkış tarihiniz, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsini SGK hizmet dökümü belgesi ile ulaşabilmektesiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar için önemlidir. SGK hizmet dökümü belgesi ile iş ile alakalı sigorta ile alakalı tüm kendi bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden online olarak ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş işlemine E-Devlet ana sayfasında bulunan sisteme giriş linkine tıklayarak başlayabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik doğrulama sayfasına giriş yaptığınızda bu bölümde 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yollarından bir tanesi olan E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtikten sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Diğer giriş yollarından bir tanesi ise mobil imza ile giriş seçeneğidir. Mobil imza seçeneği ile giriş yapman için öncelikle cep telefonunuzun ve hattınızın mobil imza desteğini kaldırması gerekmektedir. Eğer üzerinizde kayıtlı bir mobil imza bulunuyor ise bu giriş seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu giriş seçeneği ile giriş yapmak için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girdikten sonra son olarak GSM operatörünüzü seçmeniz gerekmektedir. Tüm bu bilgileri girdikten sonra ilerle seçeneğini seçerek giriş işlemine devam edebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş seçeneklerinden bir tanesi de elektronik imza ile giriş seçeneğidir. Bu seçenek ile giriş yapmanız için şahsınıza ait bir elektronik imzanın bulunması gerekmektedir. Şahsınıza ait elektronik imza kartınız ile kimliğinizi doğruladıktan sonra bu sayfada kart tipini seçmelisiniz ve son olarak da giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine son giriş seçeneği ise T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneğidir. Bu sayfada giriş seçeneğini seçtikten sonra giriş işlemine devam edebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesi ve SSK sorgulaması için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sistemine kayıtlı bütün hizmetler yer almaktadır. E-Hizmetler bölümünden kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol taraftaki harflerden S harfini seçtikten sonra karşınıza gelen kurumlardan bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden 4A hizmetleri bölümünden 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.