Gündem SSK SGK borcu sorgulamasını nasıl yapabilirim? 2016

SSK SGK borcu sorgulamasını nasıl yapabilirim? 2016

31.07.2016 - 11:10 | Son Güncellenme:

SSK SGK sorgulama işlemi vatandaşların işini kolaylaştırıyor. SSK SGK sorgulama ile vatandaşlar borç durumlarının yanı sıra hizmet bilgilerine de erişim sağlıyor. SSK SGK sorgulama işlemleri hakkında daha fazla bilgiyi haberimizden elde etmeniz mümkündür.

SSK SGK borcu sorgulamasını nasıl yapabilirim 2016

İnsanlar belirli bir yaşa geldikten sonra çalışma hayatına başlamaktadırlar. Bu çalışma hayatları boyunca insanlar geçimlerini sürdürmek için gerekli olan maddi kaynağı kazanmayı amaçlarlar. Ancak belirli bir yaşa geldikten sonra insanlar çalışamayacak hale gelirler. Bunun sebebi yılların vermiş olduğu yorgunluk ve yaşlılık halidir. Bu sebepler göz önünde bulundurularak devletimiz vatandaşlara emeklilik hakkı tanımıştır. Bu emeklilik hakkı sayesinde vatandaşlar belirli bir yaşa geldikten sonra aylık olarak düzenli bir şekilde maddi destek almaktadır. Ancak bu emeklilik hakkı belirli kriterler sonucunda vatandaşlara sunulmaktadır. En önemli kriteri belirli bir yaşa kadar iş hayatınız boyunca aylık olarak ödemeniz gereken belirli prim ücretleri vardır. Bu prim ücretleri sayesinde vatandaşlar emekli olabilmektedir. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kuruluşları tarafından sunulan sigorta kurumları tarafından emekli olunabilmektedir.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu en çok kullanılan sigorta kuruluşudur. SSK ve SGK sorgulama hizmeti vatandaşların aylık olarak ödemekte oldukları sigorta primlerinde bir aksama var mı yada ödeyemediğiniz primler hakkında bilgi sahibi olmanız için kullanılmaktadır. SSK ve SGK sorgulama işleminizi en kolay gerçekleştirebileceğiniz ortam online sistemlerdir. Devletimizin sunmuş olduğu resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerine ulaşabilmektedir. Bu sayede vatandaşlar resmi işlemlerini bir çatı altında kolay bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahiptir.

Haberin Devamı

Ancak e Devlet sistemi vatandaşlara işlem hakkı tanımak için üyelik istemektedir. Bu üyelik işlemi için yapmanız gereken tek işlem ise herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devleti üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemlerin ardından vezne görevlisi size 2 TL karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili yerlere yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yapmanız halinde sistem sizi tanımak ve daha sonraki resmi işlemlerinizi daha hızlı gerçekleştirmek adına sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Ayrıca sadece güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirdikten sonra e Devlet sisteminiz kullanıma hazır hale gelecektir.

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de SSK ve SGK sorgulama işlemidir. SSK ve SGK sorgulama işlemi için e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine SSK ve SGK sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden kısa bir süre içinde SSK ve SGK sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizde SSK Ve SGK sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız e Devlet sistemine giriş yapmanız yeterlidir.e Devlet sistemi üzerinden SSK ve SGK sorgulma işlemi için gerekli olan SSK sicil numaranızı ilgili yere yazmanız halinde istediğiniz bilgi dökümanlarına ulaşabilirsiniz.