Gündem SSK - SGK sorgulama işlemi nasıl yapılır? 4a Hizmet Dökümü!

SSK - SGK sorgulama işlemi nasıl yapılır? 4a Hizmet Dökümü!

20.06.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

SSK SGK sorgulama işlemi internet sistemleri üzerinden kolayca yapılır. SSK SGK sorgulama işlemlerini devletimizin resmi portalı olan E-devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden SSK SGK sorgulama yapabilmek için PTT kurumuna ait herhangi bir şubeden E-devlet şifresini temin etmiş olmanız gerekmektedir.

SSK - SGK sorgulama işlemi nasıl yapılır 4a Hizmet Dökümü

Günümüzde internet üzerinden birçok işlem yapılabilmekteyiz. İnternet günümüzde ne büyük bilgi, iletişim ve işlem kaynağı olarak bilinmektedir. İnternet üzerinden devlet dairesi işlemleri, internet bankacılığı, sosyal medya, her alanda alışveriş ve daha birçok işlem yapabilirsiniz. Sizler için bu yazımızda devlet dairesi işlemlerinden 2 tanesinin nasıl yapıldığını anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu işlemlerin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz. Bu iki işleme SSK ve SGK sorgulama işlemleridir. İnternet üzerinden devlet dairesi işlemlerinin yapıldığı en büyük internet adresi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 adet kuruma ait birçok farklı işlemi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!
SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
E-Devlet sistemini kullanarak yazımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi devlete dair 22 tane işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu 22 işlem içerisinde sizlere anlatacağımızişlem SSK sorgulama işlemidir. SSK sorgulama işlemi internet sistemi üzerinde 4A adıyla da bilinmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir sorgulama işlemi gerçekleştirebilmek için mutlaka bir E-Devlet şifrenizin olması gerekir. Eğer şifreniz yoksa E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi alabilmek için herhangi bir postane şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzu yaptıktan sonra kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti ile size ait E-Devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz. Bu almış olduğunuz şifre geçici şifre özelliğindedir. Şifrenizi kalıcı hale getirebilmek için sisteme yapacağınız ilk girişte karşınıza çıkacak olan şifre oluşturma talebini gerçekleştiriniz. Kendinize ait bir şifre oluşturduğunuzda bu şifre kalıcı hale gelmiş olacaktır. Şifrenizi aldıktan sonra SSK (4A) sorgulama işlemini yapabilmek için E-Devlet sistemi üzerinde bulunan SSK sorgulama uygulama sayfasına gitmeniz gerekecektir. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Bu seçeneğe tıkladığınızda kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Açılacak olan kimlik doğrulama sayfasında bulunan boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazmanız istenecektir. Bu boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi yazdıktan sonra kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden SSK sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız. Açılacak olan sayfa üzerinde SSK bilgilerinizi görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ Kur ve Emekli Sandığı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Bağ Kur sorgulama işlemi internet sistemi üzerinde 4B olarak da bilinmektedir. Emekl
Sandığı kurumu ise 4C olarak bilinmektedir. Bu iki kurum için sorgulama işlemi ortak olarak yapılmaktadır. SSK sorgulama işleminde olduğu gibi E-Devlet sistemine giderek Bağ Kur sorgulama ile ilgili uygulama sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Sayfaya ulaştığınızda “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayıp, kimlik doğrulama sayfasına gidiniz. Kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili boşluklara yazarak tamamlayınız. Daha sonra bilgilerinizi kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle E-Devlet sistemini kullanarak Bağ Kur sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız. Açılacak olan sayfadan Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarının size ait bilgilerinizi görebilirsiniz.