Gündem SSK Sigorta Sorgulama ve Online SGK Hizmet Dökümü Alma İşlemi

SSK Sigorta Sorgulama ve Online SGK Hizmet Dökümü Alma İşlemi

21.03.2015 - 11:25 | Son Güncellenme:

SSK sigorta sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemleri hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

SSK Sigorta Sorgulama ve Online SGK Hizmet Dökümü Alma İşlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışma hayatını sürdüren vatandaşların sigorta veya emeklilik için gerekli olan bilgileri bulunduran bir belgedir. Bu belge ile birlikte vatandaşlar istedikleri bilgileri edinebilirler. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. SGK hizmet dökümü belgesini Sosyal Güvenlik Kurumlarına giderek T.C. kimlik numaranız ile alabilmektesiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce bağlı olduğumuz kurumlar farklıydı. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarının birleşmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra bu kurumlara bağlı olan vatandaşlar bütün işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumundan yapmaktadırlar.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SGK hizmet dökümü belgesi ile birlikte vatandaşlar bağlı oldukları kurumlar ile ilgili sigorta bilgilerine ulaşabilmektedirler. Çalışan ve Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü ile sigortalarının hangi ay ödendiği, hangi aylarda primlerinin yattığını, hangi işe ne zaman girdiğini ve ne zaman çıktığını, ilk sigortalı işe giriş tarihini, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsine ulaşabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinin en önemli iki tanesi altında çalışan vatandaşların sigortaları ve primleri ödendiği sürece hastane ve kaza masraflarını karşılamasıdır. Bir diğeri ise vatandaş ödemesi gereken primleri ödediyse ve sigortaları ödendiyse emeklilik yaşı geldiğinde vatandaşı emekli yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan vatandaşların ne zaman emekli olabileceklerini, emekli olduklarında ne kadar maaş alabileceklerini hesaplayabilmek için uygulamalar geliştirmiştir. Bu uygulamalar ile hesap yapabilmek için bazı sigorta bilgilerine ihtiyacınız vardır. Bu bilgilerin hepsine SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumlarından ulaşabildiğiniz gibi internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. Gelişen internet ve teknolojiyi ülkemizde en iyi kullanan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması ile Sosyal Güvenlik Kurumunda yapabileceğiniz çoğu işlemi yapabilmektesiniz. Bu işlemlerden bir tanesi de SGK hizmet dökümü belgesidir. SGK hizmet dökümü belgesini internet üzerinden 2 farklı şekilde edinebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulaması ile şifresiz olarak sadece kimlik bilgilerinizi girerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması ayrıca E-Devlet hizmetleri arasında yer almaktadır. E-Devlet sisteminden Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasından SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz.

Haberin Devamı

Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için ilk olara Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulaması olan E-SGM uygulamasına giriş yapılmalıdır. E-Hizmetler giriş ekranında 2 tane uyruk bulunmaktadır. T.C. uyruğunu seçtikten sonra karşınıza kişi bilgisi sorgulama sayfası açılacaktır. Bu sayfada sistem sizden bazı kimlik bilgilerini istemektedir. Bu sayfaya sırasıyla T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, doğum yılınız ve cilt numaranızı girmelisiniz. Son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. E-SGM uygulamasına giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesine bağlı olduğunuz kuruma göre farklı şekillerde ulaşabilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi için üst tarafta bulunan seçeneklerden Hizmet seçeneğini açmalıdır. 4A hizmet bilgisi seçeneği ile SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi için yine üst tarafta bulunan seçeneklerden hizmet seçeneği altında 4B hizmet bilgisi seçeneğine tıkladığında SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca E-Devlet sistemine kayıtlı bir kurumdur. E-Devlet sisteminde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfası ile de SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. E-Devlet sayfasından SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmeniz için ilk olarak E-Devlet şifrenize ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifreniz yok ise T.C. kimlik numaranızın bulunduğu herhangi bir nüfus kağıdınız ile PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi elde edebilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sayfasından SGK hizmet dökümü belgesine ulaşmak için sisteme giriş yapmalısınız. Sisteme giriş yapabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından E-Devlet sayfasında bulunan E-Hizmetler sekmesi altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik sayfası altında bağlı olduğunuz kurumu seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.