Gündem SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü için SSK sigorta borç sorgulama ekranı

SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü için SSK sigorta borç sorgulama ekranı

20.04.2015 - 14:37 | Son Güncellenme:

SSK sorgulama işlemi yaparak sigorta borç sorgulama ekranına kolayca ulaşabilirsiniz. SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü için SSK sigorta borç sorgulama ekranı

Sosyal Güvenlik Kurumu interneti en aktif olarak kullanan kamu kurumlarının başında geliyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin modern dünya standartlarında sigorta hizmetleri alabilmesini amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu tüm hizmetlerinde gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanıyor. SGK tarafından internetin bu şekilde aktif olarak kullanılması sigorta mükelleflerini SGK hizmet dökümü alma işlemlerini internetten yapabilmelerine olanak sağlıyor. Özellikle de sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu dijital platform üzerinde hizmete açtığı online hizmetleri ile sigortalarına ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgileri öğrenebilmek için il ve ilçelerde bulunan müdürlüklere gitmek zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SGK BORÇ SORGULAMA

Dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri sayesinde sigortanızın güncel ve ayrıntılı bilgilerini internete bağlanabildiğiniz her yerden öğrenebiliyorsunuz. Üstelik SGK’ nın dijital platformda bulunan bu hizmetlerini mesai saati koşulu olmadan günün her saatinde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisini ziyaret ederek online SGK hizmet dökümü alma işlemlerini yapabilecekleri E-SGM uygulamasına ulaşabiliyor. E-SGM uygulaması üzerinde vatandaşlar, yapacağı tüm işlemleri şifresiz olarak yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle de sigorta mükelleflerinin SGK hizmet dökümü alma işlemlerini dijital platformda 2 farklı yöntemle yaptığını ve ilk yöntemin E-SGM uygulaması ekranını kullanmak olurken, ikincisinin e-Devlet sistemi olması vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu özel uygulamasının sigorta mükelleflerince daha yoğun şekilde tercih etmesine yol açıyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri dijital platformda yapabildikleri bir sigorta sorgulama işlemleri ile ilk sigorta giriş tarihlerini, işe giriş e çıkış tarihlerini, toplam kazanç bilgilerini, sigorta prim ödeme gün sayılarını, hizmet sürelerini ve müstahaklık durumu gibi bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüzde sigorta mükellefleri bu işlemleri dijital platform üzerinde en yoğun şekilde uygulamayı tercih ediyor.

Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması ekranından T.C. kimlik numarası ile SGK sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde yapabiliyor. Sigorta mükellefleri uygulama ekranında öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’ bilgisini daha sonra ise ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini girerek sorgulamalarını yapabiliyor. Sigorta bilgilerinin tüm ayrıntılarının yer aldığı ekranda en güncel sigorta ayrıntılarını öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Günümüz modern çağında en yoğun şekilde kullanılan dijital platformdaki online Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmetleri arasında kendisine yer buluyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi içerisinde yer alan uygulamaları ile de SSK sorgulama işlemleri sigorta mükellefleri tarafından internet üzerinde yapılabiliyor. 2008 yılında Başbakanlık tarafından hizmete açılan e-Devlet sistemi içerisinde tüm kamu kurumlarının olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da online hizmetleri bulunuyor. E-Devlet sistemi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online uygulama ekranında işlem yapabilmek için diğer tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi e-Devlet sistemine giriş yapılabiliyor.

İnternet üzerinden güncel sigorta bilgilerine veya SSK sicil numarası bilgisine ulaşmak isteyen sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak e-Devlet sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler kategorisinde kamu kurumlarını alfabetik sıralamadaki listesi içerisinde ‘S’ harfine gelerek Sosyal Güvenlik Kurumu’nun farklı sigorta kollarına göre ayırdığı listelerinde sigorta kolunun hizmet bilgisi seçeneklerine tıklayarak sigortalarının güncel dökümünü e-Devlet sistemi üzerinden alabiliyor. E-Devlet sistemi ile yapılan SSK sorgulama işlemi sayesinde sigorta mükellefleri dijital platform üzerinden tüm güncel sigorta bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

SSK sorgulama işlemleri sayesinde sigorta mükellefleri dijital platformda günün her saatinde internete erişim sağlayabildikleri her yerden sigorta sicil numarası, işe ilk giriş tarihi, işe giriş ve çıkış tarihleri, güncel sigorta prim ödeme gün sayısı, güncel hizmet süresi, SGK provizyon sorgulama ve SGK müstahaklık sorgulama gibi işlem ve bilgileri kolaylıkla yapabiliyor. Bu neden ile günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hem kendi internet sayfasındaki hem de e-Devlet sistemi üzerinde yer alan uygulamaları oldukça yoğun şekilde sigorta mükellefleri tarafından en çok kullanılan online sigorta hizmet uygulamalarının en başında geliyor.