Gündem SSK ve SGK kurumlarına bağlı olan vatandaşlara online sorgulama hizmeti!

SSK ve SGK kurumlarına bağlı olan vatandaşlara online sorgulama hizmeti!

19.10.2016 - 09:28 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) online SSK ve SGK sorgulama işlemi ile en güncel SSK hizmet dökümü bilgileri internetten alınabiliyor. SSK ve SGK sorgulama işlemi internette e-Devlet sistemi üzerinden güvenli şekilde yapılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden online SSK ve SGK sorgulama işlemi için öncelikli olarak sistemde kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor.

SSK ve SGK kurumlarına bağlı olan vatandaşlara online sorgulama hizmeti

Türkiye’de sosyal güvence hizmetleri dahilinde özel sektör alanında çalışan vatandaşlara yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde 2006 yılında kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası sistemi sunuluyor. Türkiye’de özel sektör çalışanlarına yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından online SSK ve SGK sorgulama hizmetleri sunuluyor. Vatandaşlar günümüzün modern teknolojilerinin de yardımı ile internete erişim sağlayabildiği her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendisine sunulan online sigorta ve emeklilik hizmetlerini kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2006 yılından bu yana vatandaşa sunulan hizmetlerde aktif şekilde kullanılmakta olan internet ortamı üzerinde oldukça geniş bir hizmet kapsamına sahip olan e-SGK ağı uygulamaları bulunuyor.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!
SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri tarafından internete erişim sağlanabilen her noktada kullanılabilmekte olunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile güncel sigorta hizmet bilgileri dahi internet ortamı üzerinden öğrenilebiliyor. Bu çerçevede de modern yüzyılın hızla gelişen teknolojileri çerçevesinde nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen tüm vatandaşlar, interneti yaşamının her alanında aktif şekilde kullanıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmetlerin kapsamı kamu alanını da kapsamı içerisine almaya başladı ki günümüzde artık pek çok kamu kurum ve kuruluşunda olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu işlemlerinde de internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmek mümkün oluyor. Bu çerçevede de internette SSK ve SGK sorgulama işlemi dakikalar içerisinde tüm SSK mükellefleri tarafından gerçekleştirilebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile internete erişim sağlayabildiği her yerden SSK sigortalılığının tüm güncel hizmet bilgilerin SSK ve SGK sorgulama işlemi ile öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı hizmet uygulamaları sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından son derece aktif ve etkin bir şekilde kullanılan internet üzerinde oluşturulan tüm kamu dijital hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da e-SGK ağı uygulamaları kullanılabiliyor ki böylelikle internette SSK ve SGK sorgulama işlemi de e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

E-Devlet sistemi üzerinde online SSK ve SGK sorgulama işlemi mesai saati koşulu olmadan 7 gün 24 saat tüm SSK mükellefleri tarafından gerçekleştirilerek, en güncel SSK hizmet durumu ayrıntılı dökümü alınabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden online olarak SSK ve SGK sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi için SSK mükelleflerinin e-Devlet Kapısı üzerinde e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor. Bu aşamada SSK mükellefleri tarafından en sık kullanılan e-Devlet kimlik doğrulama yöntemi olan e-Devlet şifresi ile giriş yöntemi kullanılarak dahi e-Devlet üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Yazarlar