Gündem TC kimlik no ile SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama!

TC kimlik no ile SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama!

26.06.2016 - 10:45 | Son Güncellenme:

TC kimlik no ile SSK ve SGK sorgulama işlemi ile ilgili hazırlanan bu makalede tüm merak edilenleri sizler için cevaplayacağız. Peki SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama işlemi nasıl yapılıyor? Sosyal Güvenlik Kurumu resmi sitesi için şifre gerekiyor mu? Detaylar haberimizde...

TC kimlik no ile SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama

SSK ve SGK sorgulama işlemleri sayesinde hizmet döküm belgesine sahip olabilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işlmeleri internet sistemi üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. SSK SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını sizler ile paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu artık dijital platform üzerinden vatandaşlara büyük bir hizmet vermektedir. Günümüzün modern çağına uygun bir şekilde çağdaş ve yenilikçi anlayış ile hizmet veren SGK vatandaşların da bu uygulamalara beğenilerinin artması ile çok yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. İnternet üzerinden çok kolay bir şekilde işlem yapabilme imkanı sunan SGK vatandaşlar açısında önemli gelişmelere neden olmuştur.

Artık vatandaşlar SGK ile ilgili işlemlerini kurumlara gitmeden sıra bekleme zahmetinde bulunmadan internet üzerinden online bir şekilde yapabilmektedirler. Türkiye de özel sektörde çalışmakta olan vatandaşların bağlı oldukları sağlık güvencesi hizmeti Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) olur iken, kendi işleri olan vatandaşların ise Bağ- Kur sigorta kurumu tarafından sağlanmaktadır. Bu vatandaşlar da SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sorgulama işlemleri yapabilmektedirler.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara dijital platform üzerinden hizmet verdiği için bu gibi sorgulama işlemleri çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. Kurumlara gidilerek yapılmakta olan SGK işlemleri talep fazlalığından dolayı yoğun bir işlem sırası bekledikten sonra yapılmakta idi. Ama artık vatandaşlar çok yaygın bir şekilde kullanmış olduğu online işlemler sadece dakikalar sürmektedir.

Devlet tarafından vatandaşlar için tasarlanmış uygulama sayesinde vatandaşlar kolay işlem yapabilme olanağı sağlanmıştır. E- devlet sistemini bütün vatandaşlar yaygın bir şekilde kullanmaktadır. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırır. Böyle olunca da vatandaşlar arasında online işlemler yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden SGK ve SSK sorgulama işlemleri de online bir şekilde yapılmaktadır. İnternet aracılığı ile kullanılmakta olan e- devlet sistemi üzerinden SSK VE SGK sorgulama işlemleri de çok kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E- devlet sistemi üzerinden SGK ve SSK sorgulama işlemleri yapmak için internet aracılığı ile e- devlet sayfasına tıklamanız gerekmektedir. E- devlet sayfasına girdikten sonra SGK ve SSK sorgulama sayfasına sistem üzerinden tıklamanız gerekir. SSK ve SGK sorgulama sayfasına girdiğiniz zaman sistem sizden kimliğinizi doğrulama işlemi yapmanızı istemektedir. E- devlet sistemi üzerinden tüm işlemler de kimlik doğrulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Bunun sebebi ise daha güvenli bir şekilde işlem yapmanızı sağlamaktır.

E- devlet sistemi üzerinden kimlik doğrulama işlemi e- devlet şifresi ile yapılmaktadır. E- devlet şifreniz yok ise e- devlet sistemi üzerinden SGK ve SSK sorgulama işleminizi yapmanız mümkün olamayacaktır. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir. E- devlet şifresi almak için bulunduğunuz yere en yakın olarak bulunmakta olan PTT şubesinden kimlik kartınız ya da T.C. kimlik numaranız ile e- devlet şifresi için başvurabilirsiniz. E- devlet şifrenizi oluştururken sizlere özel bir şekilde sizin bilgileriniz doğrultusunda oluşturulmaktadır. E- devlet şifresini 2 TL işlem ücreti vererek alabilirsiniz. E- devlet şifresi aldıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden kimlik doğrulma işleminizi yaparak SSK ve SGK sorgulama işlemini yapabilirsiniz.