Gündem SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hizmet gün sayısını öğrenin!

SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hizmet gün sayısını öğrenin!

25.08.2016 - 10:20 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulama işlemleri devletin vatandaşlarına sağladığı e-hizmetler kapsamında internet üzerinden yapılabiliyor. T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar SSK ve SGK sorgulama ile ilgili işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyorlar. SSK ve SGK sorgulama ile alakalı detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hizmet gün sayısını öğrenin

İnsanların maaşlı bir işte çalışırken işverenleri tarafından yapılması zorunlu olarak sağlık güvenceleri ve emeklilik için yatırılan primler ile alakalı SSK ve SGK konusunda hakları bulunmaktadır. Bu güvenceler maaşlı bir işte çalışan herkes için devlet tarafından zorunlu bir hale getirilmiştir. O yüzden her vatandaşın bu sosyal güvencelere sahip olma hakları vardır. Sosyal güvenceler bir işte çalışan kişiler için geçerli olduğu gibi işyeri sahipleri için de geçerli olmaktadır. Bir işyerinin sahibi olan kişiler de kendi primlerini ödeyerek bu şekilde çeşitli sosyal haklardan faydalanabilmektedirler.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Aynı zamanda vatandaşlar bu sosyal hakları ile ilgili tüm güncel durumları artık internet üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemleri sayesinde görüntüleyebilmektedir. Hem yatan primleri ile alakalı hem de sosyal sağlık hizmetlerinden faydalanma hakları ile alakalı pek çok kişisel bilgi e-devlet üzerinden sunulan e-hizmetler kapsamında SSK ve SGK sorgulama bölümünde yer almaktadır.

Önceleri vatandaşların devlet kurumlarına giderek uzun vakit harcama sonucunda elde ettikleri bu bilgiler artık internet sayesinde çok daha hızlı bir şekilde ulaşılabilir hale gelmiştir. Yani bu uygulamalar sayesinde SSK ve SGK sorgulama işlemlerine dair her detay ilgili kurumlara gitmeye gerek kalmadan da yapılabilmektedir. Ayrıca bu uygulamaya isteyen her vatandaş gerekli koşulları sağlaması halinde istedikleri her an ücretsiz olarak internet bağlantısını kullanarak ulaşabileceklerdir.

Ancak SSK ve SGK sorgulama uygulaması e-devlet sistemine giriş yaparak sağlanabilmektedir. E-devlet sistemine vatandaşların giriş yapabilmek için bir e-devlet şifresi almaları gerekmektedir. E-devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden kimlik ibraz edilerek 2 Türk Lirası karşılığında alınabilmektedir. Fakat bu şifrenin gizliliği oldukça önemlidir ve e-devlet şifresini alan vatandaşlar bu şifreyi hiç kimse ile kesinlikle paylaşmamalıdır. E-devlet şifresini alan vatandaşlar e-devlet sistemine girerek T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapabilecektedir. Ardından e-devlet sistemi üzerinde e-hizmetler bölümü karşılarına çıkacaktır.

Haberin Devamı

SSK ve SGK sorgulama bölümü de bu e-hizmetler bölümünde yer almaktadır. Vatandaşlar sistem içindeki SSK ve SGK sorgulama bölümüne tıkladıklarında kendi özel SSK ve SGK sorgulama işlemlerine rahatça ulaşabilmektedirler. Buraya giren her vatandaş SSK ve SGK sorgulama hizmetlerine dair her şeyi herhangi bir devlet kurumuna gitme ihtiyacı yaşamadan kolayca ve hızlı bir biçimde halledebilmektedirler. Çünkü SSK ve SGK sorgulama sisteminde yer alan her bilgi günceldir ve doğruluğu kabul edilebilir. Devletin e-hizmetler ile birlikte vatandaşlarına sağladıkları bu online hizmetler hem kurumlardaki yoğunluğu azaltmakta hem de vatandaşların devlet kurumlarında uzun vakitler harcamalarının önüne geçmektedir.