Gündem Tc kimlik no ile SSK ve SGK sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu?

Tc kimlik no ile SSK ve SGK sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu?

29.07.2016 - 10:17 | Son Güncellenme:

TC kimlik no ile SSK ve SGK sorgulamaları hakkında merak edilenleri bu haberimizde sizlere paylaşacağız. Devlet kurumları adı altında toplanan bazı hizmetler online sistem üzerinden değerlendirilmektedir. Bunların başında SSK hizmet dökümü ve SGK prim borç sorgulama gelir. Bu işlemleri artık Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden yapabilirsiniz...

Tc kimlik no ile SSK ve SGK sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu

Ülkemizde yenilenen çeşitli hizmetler sayesinde vatandaşlar olarak bizler artık aklımıza takılan tüm soru işaretlerinin cevaplarını kolayca bulabiliriz. Teknolojik alanda yapılan bu hizmet dâhilinde vatandaşlar olarak bizler çeşitli alanlarda hizmetlerden yararlanabiliriz. Farklı alanlarda hizmet veren pek çok kurumun işlemini barındıran bu internet sistemi artık gün geçtikçe daha büyük bir hızla yayılmaya başlanmıştır. İnternet siteleri vatandaşların gerekli olan işlem kolaylıklarından yararlanması için önemlidir. Bizlerin de bu noktada sunmuş olduğu hizmetlerin tümüne bu sayede kısa bir işlemleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Online şekilde hizmet veren kurumlara başvurarak yaşadığımız hayat boyunca bazı zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz bu internet sistemi bizlerin kısa bir sürede bağlantısını gerçekleştirmesinden sonra daha büyük bir kolaylıkla kullanıma açıktır. Online sorgulama sistemlerinden biri olan SSK ve SGK sorgulama işleminden bizler de gerekli şekilde yararlanabiliriz.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Normal şartlarda kurum binasına gidilerek yapılması gereken SSK ve SGK sorgulama işlemi bu noktada bizlerin işlem kolaylıklarından yararlanmasını sağlar. SSK ve SGK sorgulama işlemi için belirlenen bu hizmetlerden bizler de ne zaman istersek yararlanabiliriz. Devlet kurumları adı altında toplanan diğer tüm alanlarda ki hizmetleri barındıran diğer hizmetlerden bizler de ne zaman istersek yararlanabiliriz. Devlet kurumlarının oluşturmuş olduğu bu hizmet adı altında bizler de gerekli olan tüm işlemler için SSK ve SGK sorgulamamızı artık Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden yapabiliriz. Vatandaşların aktif bir şekilde kullanmayı tercih etmiş oldukları bu sistem bizlerin hayatını oldukça pratikleştirir. Hem de diğer işlemlerimizi aksatmadan vakit kaybına uğramadan büyük bir hızla bu sistemlerden yararlanabiliriz. SSK ve SGK sorgulama işlemi olarak hizmet veren bu işlemden de bizler gerekli olan tüm hizmetlerden yararlanabilmek için gerekli olan tek koşul bu hizmet için internet ile olan erişimimizi sağlamaktır. Sosyal Güvenlik Kurumlarında meydana gelen bu SSK ve SGK sorgulama hizmeti için kurum binasında fazlasıyla büyük bir kalabalık oluşur. Bu kalabalık içerisinde bizlerin SSK ve SGK sorgulama işlemini yapması oldukça zordur. Onca yapmamız gereken işlemlerimizin yapılması için bir de bu kurumlarda fazlaca vakit kaybetmek istemediğimiz için SSK ve SGK sorgulama işlemi için diğer alanlarda bulunan internetten kısa bir sürede yapılan işlemleri tercih edebiliriz.

Teknolojik alt yapılı verilen bu hizmetten internet sistemi üzerinden bu sorgulama işlemlerini gönül rahatlığı ile kullanabiliriz. E-Devlet adı altında verilen bu hizmet sisteminden dilediğimiz zaman hizmet alabilir aynı zamanda bu noktada yapılan tüm hizmetlerden SSK ve SGK sorgulama işlemi başta olmak üzere diğer tüm alanlarda ki hizmetlerden bu sayede yararlanabiliriz. Vatandaşlara yedi yirmi dört hizmet veren bu e-Devlet uygulamasına kısa bir süre de yapılabilen bu hizmet e-Devlet girişinin yapılmasının ardından kolay bir şekilde bu avantajlardan yararlanabilirler. E-Devlet hizmetleri içerisinde yer alan bu SSK ve SGK sorgulama işlemi için gereken bilgileri sisteme girerek kısa bir sürede bu noktada hizmet alabiliriz.