Gündem SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internetten yapabilirsiniz!

SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internetten yapabilirsiniz!

20.07.2016 - 09:22 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internetten kolayca yapabilmeniz mümkündür. SSK ve SGK sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar aldıkları hizmete ait tüm bilgileri bu uygulama sayesinde edinebiliyor. SSK ve SGK sorgulama işlemlerini E-devlet platformu üzerinden yapmanız mümkündür.

SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internetten yapabilirsiniz

Türkiye’de sağlık sektörü büyük ölçüde ilerleme göstermiştir. Sağlık alanı hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. İnsanlar sağlık alanında yapılmakta olan yenilikler sayesinde büyük kolaylık sağlamışlardır. Teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi ile internet aracılığı ile online işlemler yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Online işlemler sayesinde işlemlerimizi sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirmemiz mümkündür. Online işlemler günümüzde daha aktif bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Çünkü işlemlerimizi yapmak için gerekli kurum ve kuruluşlara giderek zaman kaybı yaşamakta idik. Ama online işlemler ile internet teknolojisini kullanarak sadece dakikalar içerisinde işlemlerimizi tamamlayabilme olanağı sağlamaktadır. Bir çok alanda online işlemleri kullanmak mümkündür. Devlet tarafından vatandaşlar için daha kolay işlem yapabilmeleri amacı ile bir sistem uygulaması tasarlamış ve de uygulamaya koymuştur. Bu sistem ile online işlemleri tek bir çatı altında toplayarak vatandaşlar sadece yapacakları işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirme imkanı sağlıyorlar. Bu sistemin adı e- devlet sistemidir.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E- devlet sistemi içerisinde birçok işlem barındırır. Bu işlemlerden hangisini yapmak istiyor iseniz e- devlet sistemi bünyesinden seçerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. E- devlet sistemi içerisinde SSK ve SGK sorgulama işlemleri de bulunmaktadır. SSK ve SGK işlemleri yapmak için ilgili kurumlara gidilerek de yapılabilmektedir. Ama sizlerin de bildiğiniz üzere bu kurumlarda yapılmakta olan işlemlere talep çok fazladır. Bu neden ile de yoğun işlemler sebebi ile sıra bekleyebilirsiniz. Bu da saatlerinizi alabilir hatta gününüzün yarısını bu işlemler ile geçirebilirsiniz. Ama artık>E- devlet şifreniz yok ise bu işlemleri yapamazsınız. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir. Fakat e- devlet şifresi internet aracılığı ile alınmamaktadır. E- devlet şifresi almak için PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. E- devlet şifresini almak için kimlik kartınızda bulunmakta olan T.C. kimlik numaranız ile e- devlet şifresi için başvuruda bulunabilirsiniz. Sadece 2 TL işlem ücreti vererek size öze kapalı bir zarfta e- devlet şifresini anında alabilirsiniz. E- devlet şifresini aldıktan sonra e- devlet sistemi sayfasına internet üzerinden tıklamanız gerekir. E- devlet sistem sayfasına girdikten sonra arama bölümünden SSK ve SGK sorgulama yazarak arama butonuna tıklamanız gerekir. Bu sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi isteyecektir. E- devlet şifreniz ile T.C. kimlik numaranız ile kimlik doğrulama işlemini yapabilirsiniz. Kimlik doğrulama işleminizi yaptıktan sonra SGK ve SSK sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.