Gündem SSK ve SGK sorgulama hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim?

SSK ve SGK sorgulama hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim?

11.09.2016 - 20:45 | Son Güncellenme:

Herkesin merak ettiği SSK ve SGK sorgulama işleminin nasıl yapılacağı bu haberimizde. SSK ve SGK sorgulama nasıl gerçekleştirilir, SSK ve SGK sorgulama için neler gerekli hepsi ve daha fazlasını ayrıntılarıyla haberimizden öğreneceksiniz.

SSK ve SGK sorgulama hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim

Vatandaşların iş hayatına başlaması ile beraber pek çok kişinin sigortalı işi vardır. On sekiz yaşını doldurduktan sonra iş tecrübesi edinecek olan vatandaşlardan iş başvurusunda bulunduğu kurumların o kişinin sigortasını yapması zorundadır. Aksi halde sigortasız bir kişiyi çalıştırmak kanunlar önünde bir suçtur. İşveren kurumların dikkatli olması gereken bu durumda vatandaşlarında hassas davranması gerekir. Sahip oldukları bir meslek doğrultusunda işe başlarlarsa da bu noktada yapacak oldukları sağlık sigortası kendilerine bağlıdır. Örneğin ziraat, tarım işiyle uğraşan vatandaşların sağlık sigortalarını kendilerinin yapmaları gerekir. Devlete bağlı durumda çalışan kişilerin zaten otomatik olarak sigortaları yaptırılır. Ancak bir de bunun yanında özel kurumlarda çalışan vatandaşların da sigortalarının yaptırılması önemlidir. Çalışarak kendimizi yıpratırız.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Uzun emeklerin sonucunda bizler de elbette bazı zamanlarda ne yazık ki çalışamayacak duruma geliriz. Yaşlanırız, halsiz kalırız artık çalışma gücümüz ellerimizden gittiğinde onca yıl çalıştıklarımızın karşılığını alabilmek için emeklilik haklarından yararlanamaya hakkımız vardır. Bu şekilde emeklilik imkânlarından yararlanabiliriz. Ancak yine de emeklilik işlemleri için oluşturulan hizmetlerden sonra vatandaşların çok daha iyi şartlar altında bazı işlemleri yapabilmesi önemlidir. İşte bu gibi tüm sigorta bilgilerini daha fazla öğrenmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumlarına başvurarak SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir. Yapılan bu SSK ve SGK sorgulama işlemi için gerçekleştirilen bu işlemleri kullanarak bizler de gerekli sigorta bilgilerini alabiliriz. Bu SSK ve SGK sorgulama işlemi için ise artık interneti kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemini kullanarak vatandaşlar SSK ve SGK sorgulama işlemlerini sayfa içerisinde kendisinden istenen kısımları doldurarak, en güncel SSK bilgileri hakkında bulunan durumlarına ulaşabiliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilmeye başlanan SSK ve SGK sorgulama işlemleri sorgu türü kısmında sigortalı ödemeleri, sorgu tipi kısmında sorgulama tipi ve numarası gibi belirtilen alanları kendi SSK durum bilgileri ile doldurulması gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan Genel Sağlık Sigortası borçlarını da bu uygulama ekranından sorgulamak mümkündür. İşte bu nedenle her türlü bilgilere ulaşmak için sadece e-Devlete giriş yapmanız yeterli olacaktır. PTT şube merkezlerine giderek e-Devlet giriş seçeneklerinden dilediğiniz birini seçerek bu alanda yapılan işlemleri yerine getirerek kolayca SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet şifresinin en kullanılan giriş seçeneklerinden biri olması ile beraber pek çok kişi bu şekilde e-Devlet online hizmet platformuna giriş yapar. Vatandaşlar da kısa bir sürede bu şekilde işlemlerini gerçekleştirirler. Kısa yoldan yapılacak olan bu çalışmalardan yararlanmak adına vatandaşlar için bu hizmet yedi gün yirmi dört saat hizmet verir. İhtiyaçları olduğu zaman gerekenleri yerine getirerek bu sistemden yararlanabilirler.