Gündem SSK ve SGK sorgulamaları internetten nasıl yapılıyor?

SSK ve SGK sorgulamaları internetten nasıl yapılıyor?

10.06.2016 - 10:55 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan SSK ve SGK sorgulama işlemlerinde dijital dönem başladı. Özellikle SSK ve SGK sorgulama ile güncel sigorta bilgileri internetten alınabiliyor. Bu yüzden SGK il ve ilçe müdürlüklerinde uzun saatler süren sıra bekleme çilesi SSK ve SGK sorgulama işleminin e-Devlette yapılabilmeye başlanmasıyla birlikte sona eriyor.

SSK ve SGK sorgulamaları internetten nasıl yapılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan elektronik ortam üzerinde SSK hizmet bilgileri sorgulaması için SSK ve SGK sorgulama hizmet sunulmaya başlandı ki böylelikle güncel SSK bilgileri bulunulan her yerden alınabilmeye başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte artık elektronik sigorta ve emeklilik hizmetleri vatandaşlara sunulmaya başlandı. Vatandaşlar son derece pratik bir şekilde artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan işlemlerini dijital ortam üzerinde gerçekleştirebilme şansını yakalıyor. Türkiye’de özel sektörde çalışan vatandaşların sosyal güvence hizmetlerini ve sağlık güvencesi hizmetlerini alabildiği Sosyal Sigortalar Kurumu hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında sunuluyor. Türkiye SSK sigortası mükelleflerinin yaşlılık döneminde SSK emeklilik haklarından yararlanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu kapsamda özel sektörde çalışması ile birlikte Türkiye’de işverenleri tarafından SSK prim ödemeleri gerçekleştirilmekte olan vatandaşların, SSK hizmet durumu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere internet kolaylığında ulaşabilmeleri oldukça pratik bir hale geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan e-SGK portalı uygulamaları ile birlikte SSK işlemleri ve hizmetleri artık dijital ortama taşınıyor. Özellikle de SSK sigortalısının tüm sigorta işlemlerini internette kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı hizmetlerinden birisi olan E-SGM uygulaması üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2016 yılının ocak ayı itibari ile bakım ve yenileme çalışmasına almış olduğu E-SGM uygulaması üzerinden artık SSK ve SGK sorgulama işlemleri gerçekleştirilemiyor. Bu yüzden de SSK sigortası mükellefleri tarafından internet üzerinde güncel SSK sigorta bilgilerine ve durum dokümanlarına ulaşabilmek amacı ile sanal devlet portalı üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı SSK ve SGK sorgulama işlemleri için kullanılıyor.

Vatandaşlar internet erişiminin mümkün olduğu her yerden kolay bir şekilde e-Devlet sistemine ulaşarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kamu portalı üzerinde bulunan hizmet uygulamalarını kullanarak sadece dakikalar içerisinde en güncel SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, SSK hizmet dökümlerini alabiliyor. Özellikle de SSK prim ödeme gün sayısı, SSK hizmet süresi, SSK işe giriş-çıkış tarihleri, SSK ilk işe giriş, SSK sicil numarası ve SSK müstahaklık durumu gibi bilgileri tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor.

E-Devlet sistemi üzerinde gerçekleştirilen SSK ve SGK sorgulama işlemleri ile birlikte güncel SSK bilgilerini internet üzerinden öğrenebilmek Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin kariyer planlamalarından emeklilik çalışmalarına kadar her aşamada son derece önemli avantajlardan ve kolaylıklardan yararlanabilmesine yardımcı oluyor. SSK ve SGK sorgulama işlemleri günün her saatinde internet erişiminin mümkün olduğu tüm SSK sigortalısı tarafından sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde kimlik doğrulaması yapılarak gerçekleştirilebilmektedir.