Gündem SSK ve SGK sorgulamaları ile prim gününüzü öğrenin!

SSK ve SGK sorgulamaları ile prim gününüzü öğrenin!

15.10.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları internette SSK ve SGK sorgulama dönemini başlatıyor. SSK ve SGK sorgulama işlemi internette e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden online SSK ve SGK sorgulama işlemi ile en güncel SSK hizmet dökümü bilgileri alınabiliyor.

SSK ve SGK sorgulamaları ile prim gününüzü öğrenin

Modern ve çağdaş toplum yaşantısı çerçevesinde vatandaşlar artık çok daha kaliteli ve çok daha modern yaşam standartlarında bir yaşayışa devlet bünyesinde uygulanan sigorta sistemleri sayesinde ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinin sosyal hizmetler ve sosyal güvence hizmetleri çerçevesinde en etkili olan kurum Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Bu çerçevede de internette yer alan online SSK ve SGK sorgulama hizmetleri bulunuyor. Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisinin sağladığı yeni nesil olanakları son yıllarda oldukça ve yoğun şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde online sigorta hizmetleri sunuluyor.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile birlikte artık tüm SSK sigortası mükellefleri sadece dakikalar içerisinde en güncel SSK sigortası hizmet durumu bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojileri sayesinde nerede olursa olsun internet ortamı hizmetlerine erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarını kullanarak sigorta hizmet bilgilerini daha kolay şekilde öğrenebilme ve daha kolay şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internete erişim sağlayabilme imkanına sahip olabildiği her yerden gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK hizmet ağı uygulaması aracılığı ile SSK ve SGK sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor ki bu aşamada Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri en güncel sigorta hizmet bilgilerine ilişkin olarak ayrıntılı bir döküm alabilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de internet altyapısının aktif şekilde kullanılıyor olması ve toplumun geneline yayılması ve popüler bir kullanıma sahip olabilmesi kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısının aktif ve etkin bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde SSK ve SGK sorgulama işlemi ile birlikte artık vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde en güncel SSK sigortası hizmet dökümü bilgilerini alabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamaları çerçevesinde SSK sigortası mükellefleri sanal devlet portalı e-Devlet sisteminden SSK ve SGK sorgulama işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek online SSK ve SGK sorgulama işlemi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Bu şekilde e-Devlet kimlik doğrulaması işlemi için ‘sisteme giriş’ ekranı üzerinde sigorta mükellefleri tarafından ‘e-Devlet şifresi’, ‘e-imza’, ‘mobil imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ gibi 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanarak, sisteme giriş yapabiliyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-Devlet sisteminin ‘e-hizmetler’ kategorisi altında yer alan e-SGK hizmet uygulaması ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.