Gündem SSK ve SGK sorgulamalarınızı internetten yapabilirsiniz!

SSK ve SGK sorgulamalarınızı internetten yapabilirsiniz!

26.04.2016 - 09:06 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulamaları internet üzerinden yapılabiliyor. SSK SGK sorgulama işlemleri için herhangi bir kurumu ziyaret etmenize gerek yoktur. SSK SGK sorgulama işlemlerine ilişkin ayrıntılar haberimizde!

SSK ve SGK sorgulamalarınızı internetten yapabilirsiniz

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurumun birleşmesi ile hizmete girmiştir. Bu 3 kurum yani SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarının birleşmesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Bu 3 kurumdan herhangi birisine bağlı olan vatandaşlar işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilmektedir. SSK ya bağlı olan vatandaşlar yani sigortalı bir işte çalışan vatandaşlardır. Bir işverenin altında çalışan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları iş yeri yatırmaktadır. Sigortaları yatan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden yararlanabilir ve zamanı geldiğinde emekli olabilir. Diğer bir kurum olan Bağ-Kur ise kendi işini yapan vatandaşların bağlı olduğu kurumdur. Kendi işini yapan yani esnaf veya tarım işini gerçekleştiren vatandaşlar Bağ-Kura bağlıdırlar. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar primlerini kendileri yatırmalıdır. Her ay düzenli olarak prim yatıran vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilirler ve emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabilirler. Kamu kurumunda çalışan vatandaşların bağlı oldukları kurum ise emekli sandığı kurumudur. Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşların primleri sandık tarafından karşılanmaktadır. Yani bu vatandaşlar herhangi bir prim veya sigorta ödemelerine gerek kalmaz. Bu şekilde kendi sosyal güvencelerini sağlayabilirler ve emekli olabilirler. Bu 3 kuruma bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olmuş sayılır.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için hizmet verdiği kişi sayısı çok fazla olduğu için çoğu zaman yoğun olabilir. Bu yüzden internet üzerinden de bir çok hizmet vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması E-Devlet sistemi altında yer almaktadır. E-Devlet sistemine giriş yaparak Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. Diğer kurum ve kuruluşlarında internet uygulamaları E-Devlet sistemi altında yer aldığı için E-Devlet sistemine giriş yaparak kurum ve kuruluşların internet uygulamalarına ulaşabilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işlemi için E-Devlet sistemine giriş yapıp Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetine ulaşmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Bu linki tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi birisi ile E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından en pratik olanı E-Devlet şifresi ile olan giriş yoludur. Bu giriş yolunu seçtiğinizde E-Devlet şifrenizi biliyor olmanız gereklidir. Eğer E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız ilk E-Devlet şifrenizi temin etmelisiniz. E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanı ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol taraftaki harflerden S harfini seçmeniz gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt hizmetlerinden 4A hizmetleri bölümü altından SSK, 4B hizmetleri bölümü altından ise bağ-kur sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.