Gündem Staj mevsimi açıldı

Staj mevsimi açıldı

07.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İş bulabilmek için staj şart. Ancak artık staj yapacak yer bulmak da zor. Not ortalaması, yabancı dil başta olmak üzere pek çok nitelik arayan şirketler, stajyer seçiminde de işe alım süreçlerinde olduğu kadar titiz davranıyor. Yaz dönemi zorunlu stajlar için bu aylarda başvurmak gerekiyor. Çünkü şirketlerin staj kadroları doluyor

Staj mevsimi açıldı

Günümüz rekabet ortamında, şirketler eleman yetiştirmekle zaman kaybetmemek için yeni mezunlarda bile tecrübe arıyor. Bu tecrübe de öğrencilik yıllarında yapılan stajlarla kazanılabiliyor. Ancak kariyere giden yolda en önemli basamak olduğu için staj başvurularında not ortalaması, yabancı dil, yaratıcılık, sosyal beceri gibi bir dizi nitelik isteniyor. O nedenle staj yapacak yer bulmak artık çok zor. Talep çok olduğu için büyük şirketler, şubat-mart aylarında staj başvurularını tamamlıyor. Biz de bu dönemde başvuruları kabul eden şirketleri sizler için derledik:

Haberin Devamı

Yabancı dil isteniyor

FLO: Mühendislik, pazarlama, iletişim veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin zorunlu stajı olan 3. veya 4. sınıf öğrencileri, staj için başvurabilecek. MS Office programlarını etkin kullanan, iletişim becerisi yüksek, perakende sektörüne ilgi duyan ve sektörü yakından tanımak isteyenler kabul edilecek.

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.: İnsan kaynakları, mimarlık, muhasebe, mühendislik birimlerinde uluslararası projelerde görev alabilecek yaz dönemi stajyerler arıyor. Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde okuyan, en az ikinci sınıfı tamamlamış ve staj zorunluluğu bulunan öğrencilerden iyi seviyede İngilizceye, 3.00 ve üzerinde not ortalamaya sahip olanlar staja başvurabilecek.

Haberin Devamı

Koçtaş: Üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği (İSG) veya mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik staj programı bulunuyor. MS Office uygulamalarına hâkim, raporlama yapabilecek, planlama, organizasyon ve analitik düşünme yeteneği gelişmiş, yoğun çalışma temposuna uyum sağlayabilecek, haftanın en az 3-4 günü çalışabilecek, iyi derecede İngilizce bilen adaylar, staj için başvurabiliyor. Stajyerler, İSG raporlarının, sunumlarının hazırlanması ve konsolidasyonu, iş kazası analizleri yapılması gibi görevler yapacaklar.

Kale Endüstri Holding: Üniversite son sınıf öğrencilerine yönelik uzun dönemli bir staj programı olarak tasarlanan Genç Yetenek Staj Programı ile başarılı stajyerler, farklı departmanlarda bilgi ve deneyim kazanma imkânı bulacaklar. Bir yıllık süreyi kapsayan programa katılan öğrenciler, çalışmalarını ders durumlarına göre yarı zamanlı ya da tam zamanlı olarak farklı ekiplerle sürdürebilecekler.

Mudo: Hazır giyim ürün grupları için tedarik süreçlerine operasyonel anlamda destek verebilecek stajyerler aranıyor. Başvurular üniversitelerin işletme, iktisat ve mühendislik fakültelerinde 3 veya 4. sınıf öğrencilerine açık. Adayların Microsoft Office programlarına hakim, iletişim becerileri yüksek, organizasyon yeteneği güçlü, analitik yönlerinin kuvvetli olması isteniyor.

Haberin Devamı

Tamek Gıda ve Konsantre San. ve Tic. A.Ş.: Satış - Pazarlama bölümlerinde görevlendirilmek üzere uzun ve kısa dönem olmak üzere stajyer arıyor. Staja üniversitelerin ilgili bölümlerinde lisans veya yüksek lisans eğitimine devam eden öğrenciler başvurabiliyor. Bu alanında kariyer yapmak isteyen, hafta içi en az 3 tam gün staja devam edebilecek, Office programlarını kullanabilen, iletişim becerileri güçlü, planlama ve organizasyon becerileri yüksek öğrencilerin başvuruları kabul ediliyor.

Beymen Mağazacılık: Satın alma ve ürün, pazarlama iletişimi, insan kaynakları ve tasarım departmanlarında görev alacak, perakende sektöründe kariyer hedefleyen stajyerler aranıyor. Programa haftada en az 3 tam gün katılabilecek 3. veya 4. sınıf üniversite öğrencileri başvuru yapabiliyor. Adaylardan sorumluluk bilinci yüksek ve disiplinli, moda ve perakende sektörüne ilgili, Excel programını iyi kullanabilmesi isteniyor.

İş dünyasına ilk adım

Hayat Kimya: 3. ve 4. sınıf üniversite öğrencilerini iş dünyasına hazırlamak amacıyla uygulanan ‘Hayat’ı Keşfet’ staj programına başvurular kabul ediliyor. Programı başarıyla tamamlayanlar, mezun olduktan sonra Hayat Kimya’nın “H Generation” yönetici yetiştirme programlarıyla kariyerlerine tam zamanlı olarak başlayabilecekler. 30’dan fazla genç yeteneği bünyesine katmayı hedefleyen firmanın staj programına geçen yıl pazarlama, finans, ihracat, üretim, bilgi teknolojileri, satış ve insan kaynakları gibi birimlere öğrenci kabul edildi.

Haberin Devamı

BSH Ev Aletleri: Bünyesinde Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo’nun bulunduğu BSH Ev Aletleri, Marka Pazarlama Departmanı’nda görev almak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerinde 3. veya 4. sınıfta okumakta olan veya yüksek lisans sürecinde olan öğrenciler arıyor. Staja başvurmak isteyenlerin haftada en az 3 tam gün çalışma, iyi derecede İngilizce, analitik ve problem çözme becerisine sahip, özellikle Excel’e hakim olması gerekiyor.

Doğa Koleji: Kurum, insan kaynakları stajyeri arıyor. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde lisans öğrencisi olan, haftada en az 3 gün staja devam edebilen, MS Office programlarını etkin kullanabilen, Analitik düşünebilen, iletişim becerisi yüksek, organizasyon yeteneği gelişmiş, İstanbul Anadolu Yakası’nda ikamet eden adaylar başvurabilir.

Haberin Devamı

Atasun Optik: Farklı illerdeki mağazalarında görevlendirilmek üzere, Sağlık MYO Optisyenlik bölümü 2. sınıf öğrencisi stajyer optisyenler arıyor. Adayların ikna ve iletişimi güçlü, takım çalışmasına yatkın ve müşterilerle ilişkisinin iyi olması gerekiyor.

Sabancı Üniversitesi: İnsan Kaynakları Birimi’nde raporlama ve operasyonel işlerin yürütülmesi konusunda destek olacak üniversite 4. sınıf öğrencisi adaylar başvurabilir. Adayların okul dönemi boyunca haftanın en az 4 günü staja devam etmesi, Office programlarını kullanabilmesi, sorumluluk sahibi, öğrenmeye açık ve iletişim becerilerinin kuvvetli olması gerekiyor.

Avukatlık stajı: Bir yıl süren avukatlık stajının 6 aylık süresi adliyede, 6 aylık süresi ise meslekte 5 yılını doldurmuş bir avukatın yanında yapılıyor. Zorunlu stajın yanı sıra öğrenciler, deneyim kazanmak için gönüllü olarak da staj yapabiliyorlar.

Uzun süreli olanlar da var

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş.: Şirketin farklı departmanlarında görevlendirilmek üzere üniversitelerin tercihen mühendislik, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde 3., 4. sınıf öğrencilerinden proje bazlı stajyer aranıyor. Program 5 ay boyunca ve haftanın en az 3 günü tam zamanlı olarak yapılacak. Başvuracak adayların iyi derecede İngilizce bilmesi, iletişim becerilerinin yüksek olması, takım çalışmasına yatkın ve MS Office programlara hakim olması gerekiyor.

Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş.: Üniversitelerin lisans ya da önlisans bölümlerinde öğrenim gören, zorunlu staj yükümlülüğü bulunan, haftada 5 gün ya da 3 gün tam zamanlı devam edebilecek stajyerler aranıyor. Stajyerler, insan kaynakları ve operasyon birimlerinde görevlendirilecek.

Staj mevsimi açıldı

60 yaş üstüne yüzde 100 burs

İstanbul Rumeli Üniversitesi, yaşam boyu eğitime destek amacıyla Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında 60 yaş üstü lisans mezunlarına yüzde 100 burs imkânı sunacak.
Dersler üniversitenin Florya’da bulunan Kırmızı Bilimler Yerleşkesi’nde verilecek. İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık, Sanat ve Tasarım olmak üzere 3 fakültesi, 2 enstitüsü, 2 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulunun yanı sıra meslek edindirme odaklı sertifika programları bulunan İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin yüksek lisans programına kayıt yaptırmak isteyenlerin, Florya’daki yerleşkeden bizzat başvurmaları gerekiyor.

Sabancı’dan toplumsal projelere hibe desteği

Sabancı Vakfı’nın kadın, genç ve engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları ve toplumsal yaşama aktif katılmaları amacıyla hayata geçirdiği Hibe Programı için 2018 yılı online başvuruları 9 Şubat’a kadar kabul ediliyor. Sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanında uygulayacağı projelerin destekleneceği Hibe Programı kapsamında eğitim alanındaki projelerin “Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi”, “Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması” ve “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi” konularında kadın, genç ve engellilerin karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm üretmesi bekleniyor.
Programa başvuracak projelere 50 bin TL ile 200 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak. Desteklenecek projelerin en erken 16 Temmuz 2018’de başlaması ve en geç 12 Temmuz 2019’da sona ermesi gerekiyor.

Piri Reis, 10. yılını kutluyor

Türkiye’nin ilk ve tek denizcilik temalı üniversitesi Piri Reis Üniversitesi (PRU) kuruluşunun 10. yılını kutluyor. Bu kapsamda yarın üniversitenin Tuzla Deniz Kampüsü’nde 2 oturumlu panel yapılacak. “Deniz Sevgisi” başlıklı birinci oturumun ardından “Denizcilik Mesleği: Denizci Nasıl Olmalı” başlıklı ikinci oturum düzenlenecek.

Moderatörlüğünü, Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü’nün yapacağı bu oturumda PRU Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Denizcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Pekin Baran, Oramiral Deniz Kuvvetleri eski Komutanı R. Bülent Bostanoğlu, YASA Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sabancı ve YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı R. Yüksel Yıldırım yer alacak.

Açılış konuşmasını Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın yapacağı panelde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka protokol konuşması yapacak.

Bahçeşehir’in 50. yıl kampüsü İzmir’de

Bahçeşehir Koleji, İzmir Bornova Çiçekli’de, 20 bin metrekare alana kurulu, içerisinde Fen ve Teknoloji Lisesi’nin de bulunduğu 50. yıl kampüsünü hizmete açacak. 48 ilde 101 kampüs ve 50 bine yakın öğrenci sayısını yeni eğitim öğretim döneminde artırmayı hedefleyen Bahçeşehir, İzmir’de Bornova, Güzelbahçe, Karşıyaka ve Torbalı’da kampüslerinin ardından Çiçekli’de açılacak 5. kampüs 2018-2019 eğitim öğretime başlayacak.

Yeni kampüsün doğayla iç içe bir yerde kurulacağını ifade eden Enver Yücel, bünyelerindeki fen ve teknoloji liseleri için kendi sınavlarını yapacaklarını, sınavda çoktan seçmeli soruların yanında video ve ses kayıtlarıyla aktarılacak açık uçlu soruların da bulunacağını ifade etti. Bahçeşehir Koleji İzmir 50. yıl kampüsünde, STEM Center ve STEM+A eğitim modeli uygulamaları için hazırlanan laboratuvarlar, robotik ve drone atölyelerinin yanı sıra açık ve kapalı spor alanları bulunacak.

İngilizce öğrenirken eğlenecekler

British Side’ın 9-16 yaş grubuna yönelik tamamı İngilizce aktivitelerden oluşan yaz kampına başvurular başladı. Kampta organik köy kahvaltısıyla güne başlayan öğrenciler, günde 3 saat sınıflarda teorik eğitim alacak ve profesyonel eğitmenlerle at biniciliği, tenis, voleybol, yüzme ve el becerisi geliştirici aktivitelerle hafta içi programlarını tamamlayacaklar. Hafta sonu ise Antalya bölgesinde geziler ve yat turu gibi aktivitelerle öğrencilerin eğlenmesi ve İngilizce pratik yapması sağlanacak. Antalya Kemer’deki Hotel Berke Ranch’de düzenlenecek kamp boyunca otelde güvenlik ve eğitimin etkinliği için sadece British Side öğrencileri ve eğitmenler bulunacak.

British Side Young Learner Koordinatörü Suzanne Beckerly, dünya standartlarında yaz okullarını aratmayacak bir içeriğe sahip yaz kampı hazırlığında olduklarını belirterek, “Öğrencilerimize 1, 2, 3 haftalık katılım opsiyonları sunulacak. 3 hafta ve üstü katılım sağlayanlara özel İngilizce sertifikasına ek olarak binicilik ve tenis alanlarında da katılım sertifikası alma ayrıcalığı tanınacak” dedi.

Staj mevsimi açıldı

Zekâ ve akıl oyunları için özel derslik

İstanbul Florya’daki kampüsünde eğitim veren Uğur Koleji, öğrencilerin analitik düşünme becerisini geliştirmek, hızlı ve doğru karar verme yeteneğini artırmak amacıyla Matematik ve Görsel Sanatlar bölümlerinin de katkılarıyla Akıl Oyunları Dersliği açtı.

Öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde boyanan, masaları bireysel ve takım oyunlarının rahatlıkla oynanmasına imkân sağlayacak şekilde düzenlenen sınıfta, 30 çeşitten fazla eğitici ve yaratıcı oyun seti yer alıyor.

Donanımlı matematik öğretmenleri kadrosuyla sürdürülen akıl oyunları dersliğinde mangala, tangram, pentamino, Q-bitz, quarto, reversi ve shapy gibi akıl ve zekâ oyunları öğrencilerin kullanımına sunuldu. Dersliğin açılış konuşmasını yapan Özel Uğur İlköğretim Okulu Müdürü Osman Çebi, “Okulumuzda akıl oyunları kulübü kurmuştuk. Şimdi de öğrenciler için özel bir sınıf açtık. İster bireysel ister takım olarak burada diledikleri gibi oyun oynayabilecekler” dedi.