Gündem Stevia bitkisi nedir, faydaları nelerdir?

Stevia bitkisi nedir, faydaları nelerdir?

25.04.2018 - 12:23 | Son Güncellenme:

Stevia, bir diğer adıyla şeker otu, tatlandırıcı özellik taşıyan bir bitkidir. Birçok hastalığa iyi gelen bu otu daha önce duymamış olabilirsiniz. Faydalarını öğrendiğinizde hemen temin etmek isteyeceğinizden eminiz. Vakit kaybetmeden doğal tatlandırıcılar grubuna giren Stevia bitkisini biraz daha yakından tanıyalım.

Stevia bitkisi nedir, faydaları nelerdir

Stevia bitkisi nedir?

Haberin Devamı

Stevia bitkisi doğal tatlandırıcılar grubuna girer. Şeker tüketiminden kaynaklanan birçok hastalığa deva olurken, sigarayı bıraktırma dönemlerinde de kullanılır. Türkiye’de Rize bölgesinde deneme olması amacıyla ekilen şeker otu başarıyla sonuçlanmıştır. Tatlandırıcı içerdiği için şekerin gösterdiği performansı göstererek insanları ve hastaları şeker kullanımından korumaktadır.

Stevia bitkisinin faydaları

-Kan şekeri seviyenizde oluşan bozuklukları, Stevia bitkisinin öz suyu ile düzene sokabilirsiniz. Bir nevi kan şekeri seviyenizi düzenleyen bitki görevi görür.

- İçerisinde barındırdığı steviosid maddesi tatlı krizlerinizin oluştuğu zamanlarda size yardımcı olacak maddedir. Çünkü bir yaprak şeker otu bitkisi 1 litre sıvıyı tatlandırmaya yetecek kadar maddeye sahiptir.

Haberin Devamı

-Şeker kullanımınızı kısıtlayacağından dolayı dişlerinizde oluşacak plak ve çürükleri engeller. Diş sağlığınız için, şeker otu kullanmanız doğru seçim olacaktır.

-Şeker otu, kilo verme dönemlerinizde size büyük yarar sağlar. Kalorisi olmayan bitki diğer şekerler gibi size kilo aldırmaz ve zayıflamanızda size yardımcı olur. Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız Stevia bitkisi tercihiniz olmalıdır. Obezite mücadelelerinde en güçlü savaşçılar arasında yer alır.

-Sigara kullanan bireylerde vücutta nikotin isteği oluşmaktadır. Stevia bitkisi vücuttaki nikotin isteğini azaltarak sigara tüketiminizi yavaş yavaş bırakmanıza yardımcı olur. Sağlıklı bir yaşam için Stevia bitkisinden yardım alın.

-Stevia bitkisi doğal tatlandırıcılar grubuna girmesine rağmen içerisinde hiç şeker bulundurmaz. Bu yüzden şeker hastaları dilediğince bu bitkiyi kullanabilir. Şeker hastalarına bir zararı dokunmaz.

-Ciltte olumlu sonuçları gözlemlenir. Cildinizde oluşan kırışıklıkları giderir, cildinizi besler ve sıkılaştırmada rol alır. Cildinizin görünümüne önem verenlerdenseniz bu bitki sizin de işinize yarayacaktır. Cildinize şeker otu bitkisinden maske yapabilirsiniz.

-Şeker otu bitkisinin dermatit etkileri bulunur. Bu dermatit etki sayesinde, cildinizde oluşan sivilceleri ve izleri temizler sivilce oluşumunu azaltır.

Haberin Devamı

-Bağırsak ve mide florasını koruma görevi görür. Vücudunuzdaki ait ve alkali dengenizi düzende tutar.

-Zaman zaman karşılaştığınız kabızlık, asabiyet ve depresyon gibi olumsuz durumlarda sizi rahatlatmada işe yarar. Kendinizi bu durumlardan birisi içerisinde hissettiğinizde çözüm yolunuz Stevia bitkisi olabilir.

-Şeker otu antibakteriyel özelliğe de sahip olduğu için bakterilerin yayılmasını engeller. Egzama gibi cilt rahatsızlıklarında bu bitkiyle sorun oluşan bölgeye doğal bir iyileşme süreci uygulayabilirsiniz.