Elazığ STK’LAR, ERDOĞAN’I DESTEKLEME KARARI ALDI

STK’LAR, ERDOĞAN’I DESTEKLEME KARARI ALDI

27.07.2014 - 09:14 | Son Güncellenme:

.

STK’LAR, ERDOĞAN’I DESTEKLEME KARARI ALDI

Elazığ’da bulunan STK’lardan 80’i bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.
Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bir araya gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı almasının ardından deklarasyon yayınladı. STK Platformu dönem sözcüsü Prof.Dr. Memet Şekerci, yaptığı açıklamada, “Millet olarak, ilk kez doğrudan kendi irademizle cumhurbaşkanı seçeceğimiz ve siyasal tarihin akışına da etki edecek bir süreci yaşıyoruz. İnşa ve ihyası için mücadele ettiğimiz medeniyet değerlerimiz, yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşananlar, 12. cumhurbaşkanlığı seçim sürecine büyük anlam ve sonuçlar yüklememizi zorunlu hale getiriyor” dedi.
YARDIMA KOŞAN BİR TÜRKİYE VAR
Türkiye, sadece milletimiz için değil medeniyet havzamızdaki bütün ülke ve toplumlar için yeni ufuk, umutların öznesi olmak durumunda olduğunu belirten Şekerci, ”Artık, Türkiye herhangi bir ülke değildir. Artık, Türkiye başka coğrafyaların yaralarını saran, mazlumlarına kol kanat geren, zulme ve zalime karşı sessiz kalmayan proaktif diplomasiyi esas alan vizyoner bir ülkedir. Hak ve özgürlüklerin esas, yasakların istisna olduğu bir Türkiye var artık. Mısır’ın, Filistin’in, Doğu Türkistan’ın, Kuzey Irak’taki Türkmenlerin, Çeçenistan’ın, Kırım’ın, Suriye’nin, Arakan’ın ve Somali’nin yardımına koşan bir Türkiye var.Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilecek olmasını, mevcut siyasi iradenin millet egemenliğine ve milletin takdirine bağlılığının göstergesi olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.
LİDER BİR CUHMURBAŞKANI İSTİYORUZ
Seçilecek cumhurbaşkanı adayındaki beklentilerini dile getiren STK Platformu Dönem Sözcüsü Şekerci, “Bizler vesayetle mücadele etme kapasitesi, demokrasiyi kurumsallaştırma hedefi olacak, küresel vesayetin bitirilmesinde cesur davranacak ve muhataplarına meydan okuyabilecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Sivilleşmeyi hızlandıracak, sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak. Çözüm sürecini, devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek, ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunacak vizyona sahip olacak. Emek ve Sermaye kesimiyle sürekli ve etkileşime açık iletişim kuracak ve bu kesimler arasında ihtiyaç duyulduğunda uzlaşma zemini oluşturabilecek. Bölgesel ve küresel risklere karşı insiyatif alacak ve Dünya mazlumlarının sözcüsü olacak. Cumhurbaşkanı adaylarının hem Türkiye’yi tanımak hem de Türkiye’de tanınmak yönüyle benzer durumda olmadıklarının bilincinde olarak,Türkiye’yi bilen, milletiyle ortak ya da benzer bir hayat öyküsüne sahip, milletle aynı sıkıntıları çeken, milletin sevinçlerini, gelenek, göreneklerini bilen ve yaşayan, medeniyetin değerlerini yaşayan ve yayan, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal dengelerini bilen ve yönetebilen Lider bir cumhurbaşkanı istiyoruz” diye ifade etti.
İNANDIĞIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİZ
12 Eylül 2010 referandumuyla, devlet, milletin devletine dönüşmüş ve devletin milleti algısı sona erdiğini de vurgulayan Şekerci, ”Türkiye, uzun soluklu ve tarihe kayıt düşen gelecek vizyon belgelerini açıklamıştır. Bölgesel ve küresel aktör Türkiye yolculuğu da kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bizler bu gerçekler ışığında, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye’nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi büyük Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, bu ve benzeri çalışmaları yürütebileceğine inandığımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi deklare ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.