Gündem STK’lardan İsrail’e kınama

STK’lardan İsrail’e kınama

18.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sivil toplum kuruluşları, ABD’nin İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması sonucunda yaşanan Kudüs katliamını kınadı.

STK’lardan İsrail’e kınama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu-Sen tarafından düzenlenen toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ortak açıklamayı okudu. Hisarcıklıoğlu, “Kudüs, asırlar boyunca bir arada yaşamanın simgesidir, insanlığın ortak değeridir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs, 1,5 milyar nüfuslu İslam toplumu için de ayrıca mukaddestir, vazgeçilemez bir mekandır. Dolayısıyla ABD ve İsrail’in birlikte başlattığı bu hukuksuz adım, Kudüs’e ihanettir, huzur ve barışa ihanettir, insanlığa ihanettir, tüm İslam alemine karşı saygısızca bir tutum, açık bir provokasyondur. Ayrıca Filistin sorununun çözümüne ve Ortadoğu barış sürecine indirilmiş, bölgedeki hassas dengeleri ve istikrarı bozacak ağır bir darbedir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, “Kudüs’ün tarihi statüsünün ihlali kabul edilemez. Ortadoğu’da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı kesin bir dille kınıyoruz” dedi.