STRESİ AZALTAN 8 BESİN

STRESİ AZALTAN 8 BESİN

Hayatınızn birçok zamanında stres altında, endişeli, kaygılı ve mutsuz hissedilirsiniz. Sağlıklı, öğün planı ( 3 ana öğün ve en az 2 ara öğün ) yeterli ve doğru besin seçimleri ile stresinizi işte veya sosyal alanlarda yönetebilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki yaşamınıza uygun olmadan uygulayacağınız fazla protein içeren diyetler stresin artmasını sağlar.

KAKAO

Mitaolojiden bu günlere gelen Tanrıların besini Kakao ! Konsantrasyonunuzu artırır ve stresinizin azalmasını sağlar. % 60 ve üzeri kakao içeren çikolata çeşitlerini sağlıklı beslenmek ve porsiyon kontrolü sağlamak için 20 gram kadar tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

YUMURTA

Kaliteli protein yapısı, vitamin ve mineral dengesi ile psikolojik sağlığınızın korunmasına yardımcı önemli besindir. Allerji ve sağlık sorununuz yoksa stresin ve kaygının azalması için hergün 1 adet yiyebilirisiniz.

YOĞURT

Yoğurtta bulunan B grubu vitaminler ve mineral içeriği stresinizin azalmasına yardımcı olur. Sağlıklı beslenmek ve duygusal yeme sorunu sorunu yaşamamak için her gün 2 su bardağı kadar yoğurt tüketmelisiniz.

SARDALYA

Sardalya balığında bulunan Omega -3 vitamini psikolojik sağlığınızın korunması için gerekli en önemli vitamindir. Haftada en az 2 defa sağlıklı pişirme teknikleri ( fırın, ızgara veya buğulama ) kullanarak yanında bol yeşil salata ile tercih etmelisiniz.

KİVİ

Kivide bulunan C vitamini bağışıklığınızın korunmasını ve stresin azalmasını sağlar. Stresin ve depreyonun azalmasını sağlayan ara öğünleriniz de her gün 2 adet kivi yemeniz yeterli C vitamini almanıza yardımcı olur.

TAHILLI EKMEK

Sofralarınızın en önemli sağlıklı karbonhidrat kaynağı tahıllı ekmek çeşitleri ( tam buğday , çavdar, yulaf , köy ekmeği ..gibi) aynı zamanda stresin ve depresyonun azalmasını sağlar. Yeterli karbonhidrat içermeyen bir beslenme programı stresinizi artırır. Bu nedenle her gün en az 4 porsiyon ekmek çeşitlerini öğünlerinizde tercih etmeye çalışın.

KIRMIZI ET

Sağlıklı protein içeriğine sahiptir. Vitamin ve mineral içeriği ile de stresinizin azalmasını sağlar. Kalp-damar sağlığınızı korumak için haftada 2-3 defa ve ihtiyacınız olan porsiyon ölçüsünün üzerinde tercih etmemelisiniz.

Haberin Devamı

CEVİZ

Yağlı tohumlar arasında dengeli omega-3, magnezyum, çinko ..gibi, vitamin ve mineral içeriği ile kaygı ve endişeyi azaltır. Hergün 3-4 adet ceviz yemeniz stresin ve mutsuzluğunuzun azalmasını sağlar.

HURMA

Yeterli posa, vitamin, minenral ve meyve şekeri ( fruktoz) içermesi nedeni ile mutlu hissetmenize yardımcı olur. Kaygılı ve endişeli hissetiğiniz zamanlarda 1 porsiyon meyve yerine 2 adet tercih edebilirsiniz.

DİYETİSYEN

TUĞÇE ALTAN BAHÇE

www.tugcealtanbahce.com