Otomobil Stüdyosu Otomobil Olan Televizyon Programı Geliyor!

Stüdyosu Otomobil Olan Televizyon Programı Geliyor!

20.10.2016 - 15:52 | Son Güncellenme:

23 Ekim Pazar günü, bir çoğumuzun Pazartesi’ye hazırlık için evde olduğu saat 17:20’de Habertürk’de, yepyeni bir televizyon programı başlıyor. “Yol Boyunca” isimli programın alışık olduğumuz formatın dışında lüks bir aracın içinde, iki sunucusu ve ünlü konukları olacak.

Stüdyosu Otomobil Olan Televizyon Programı Geliyor

İki kafadar gazeteci televizyoncu Sami Altınkaya ve Tunç Altınbaş yeni programın fikir babaları. 22 yıllık tecrübeli ekonomi muhabiri ve televizyoncu Sami Altınkaya ve 20 yıldır Hürriyet Gazetesi’nde başladığı kariyerine otomobiller hakkında yazarlık yaparak devam eden Tunç Altınbaş ‘Yol Boyunca’ programını Jaguar’ın yeni SUV modeli Jaguar F-PACE’in içinden sunacaklar. İş dünyasında başarılarıyla ön plana çıkan ünlü bir konuğu her hafta Yeni Jaguar F-PACE içinde ağırlayacaklar.

Haberin Devamı

Stüdyo programları spot ışıklarının altında konukların pek de rahat edemedikleri, kendileri olmakta zorlandıkları ortamlarda gerçekleşir. Çoğu potansiyel konuk normal hayatta harika konuşup sorulan sorulara seri cevaplar verirken, ışıklar altında yüzüne kameralar döndüğünde şaşırabilir, çoğu zaman da gerçekten söylemek istediklerini söyleyemeden programdan ayrılır.

Stüdyosu Otomobil Olan Televizyon Programı Geliyor

‘Yol Boyunca’: Normal Hayatlarından Bir Alıntı

Yol Boyunca programı ise, her gün hepimizin zaten evden işe, işten eve seyahat ettiği, trafik yoksa hepimizin rahat ettiği, yol boyunca müzik açıp yeri gelirse şarkı söylediği ‘otomobilde’ gerçekleşeceğinden, ünlü konukların hayatlarının bu her günkü küçük bir kesitini ekranlara yansıtmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Formatın fikir babalarından Tunç Altınbaş şöyle söylüyor: ‘‘İnsanların hayatta gerçekten kendileri oldukları birkaç yer var, bunlardan ilki kullandıkları otomobillerinin içi, otomobilde onları yargılayan, izleyen veya ne yapıp yapmamaları gerektiğini söyleyecek kimse yok. İşte biz de bu yüzden hepimizin hayatının vazgeçilmez unsuru olan otomobilin içini bir TV stüdyosu haline getirip, içerisine başarılarıyla ve tecrübeleriyle ön plana çıkan ünlü iş insanlarını ağırlayalım istedik.

Amacımız otomobili kullanarak çoğu zaman başarılı insanlarda saklı kalan, o ana kadar toplumla paylaşılmamış hayat tecrübelerini gençlere aktarmak. İşte tam bu noktada otomobil bizim için bir ‘fikir transfer aracı’ olmuş oluyor’.

Otomobil: Fikir Transfer Aracı!

İyi otomobillerin hepsi iyi bir fikirle başlar. Hayatta her iyinin temelinde iyi düşünülmüş bir fikir, tasarım vardır. Yol Boyunca programını hazırlarken yapımcılar ClintEastwood’un yönettiği KevinCostner’in oynadığı ‘A Perfect World’ (Mükemmel Bir Dünya) filminde; kötü adam KevinCostner’ın klasik bir otomobille kaçırdığı küçük çocuğa otomobili tarif etmesinden esinlendiklerini söylüyorlar. Filmde, Costner küçük çocuğa bir zaman makinasında hiç seyahat edip etmediğini sorar. Çocuk hayır cevabını verince, otomobilin aslında 20.yüzyılın zaman makinası olduğunu; ön camdan baktığımızda gittiğimiz geleceğe seyahat ettiğimizi, dikiz aynasının geçmişi gösterdiğini ve aracı durdurduğumuzda da o anda olduğumuzu söyler. Otomobili bu kadar iyi tarif eden daha iyi bir fikir olmadığını söyleyen Tunç Altınbaş, Yol Boyunca programıyla ünlü konuklarını geleceğe götüreceklerini o anın dışına çıkıp, hiç kimsenin onlara daha önce sormadıkları sorularla başarılarının arkasındaki sırları açığa çıkaracaklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Ünlü İş İnsanları JAGUAR F-PACE’de!

Peki, Jaguar Yol Boyunca programımıza destek olup neden yeni F-PACE’ini bize tahsis etti? diye soran Sami Altınkaya, cevabını kendi veriyor: ‘Tecrübe uzun yıllar deneye yanıla oluşan bir birikimler bütünü ve büyük çoğunlukla da hep insanlarda saklı kalıp toprağa geri dönüyor. Biz Yol Boyunca programında ülkemizin öne çıkan kanaat önderlerini, ekonomiye ve iş dünyasına yön veren, tecrübeleriyle başarıyı sürekli kılmayı kanıtlamış insanları bir sabah kendi evlerinden alıp Yeni Jaguar F-PACE ile işyerlerine götüreceğiz. Onların sıradan bir günlerinin içine mercek tutarak son derece samimi ve açık bir yol sohbeti gerçekleştireceğiz. Hiç kimsenin onlara sormadığı soruları sormaya çalışacağız. Amacımız hayat tecrübelerini gelecek nesillere aktarmaları için onlara küçük bir zaman dilimi açmak. Zamanda hızlı bir yolculuk gerçekleştirmek için sıradan bir otomobil elbette olmazdı. Biz de konforlu, dinamik, sportif ve aynı zamanda lüks bir SUV olan Yeni Jaguar F-PACE’i en uygun araç olarak düşündük..

Haberin Devamı

Konuklar Kimler Olacak?

Örneğin, Türkiye’nin en ünlü headhunter’ı, beyin avcısı Şerif Kaynar.

Ünlü reklamcı Serdar Erener ve eşi ünlü sanatçı Nil Karaibrahimgil.

Ayhan Sicimoğlu, Temel Kotil, Başaran Ulusoy, Baybars Altuntaş, Leyla Alaton ve daha birçok önemli ‘fikir yaratıcıları’ Yol Boyunca programının konukları arasındalar.

Stüdyosu otomobil olan televizyon programının ilk bölümünü izlemek için 23 Ekim Pazar gününü iple çekiyoruz…