Gündem Su altında geçen ömür

Su altında geçen ömür

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de özellikle son 10 yılda sayılarını oldukça artan balık çiftliklerinde dalgıçların mesaisi hiç bitmiyor.

Su altında geçen ömür

İzmir Karaburun’daki balık çiftliğindeki dalgıçlar, kahvaltı sonrası ekipler halinde suya giriyor. Bazı günler su altında 5 saat kalan balık adamlar, kafeslerin bakımını yapıyor, balıklara ilaç veriyor. Hasat dönemi su altında yoğun çalışan, kimi zaman avcılık da yapan dalgıçların denizden çıktıktan sonra da mesaileri devam ediyor. Ekipmanlarını kontrol edip temizliğini yapan balık adamlar, öğle yemeklerini de denizin ortasındaki teknede yiyor.

Haberin Devamı

Güneşin batmasına yakın karaya doğru yola çıkan balık adamlar, ertesi günün hazırlıklarına koyuluyor. Yaz-kış, gece-gündüz demeden çalışan dalgıçlar, bütün zorluklara rağmen deniz sevdasından da asla vazgeçmiyor.

Lojistikten dalgıçlığa

Dalgıç Erol Adıyaman, balık sektörüne ilk olarak lojistik alanında girdiğini ancak daha sonra dalgıç olmaya karar verdiğini söyledi. Denizde çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Adıyaman, “9 yıldır dalgıçlık yapıyorum. Mesleğin zorluğu kadar güzel yanları da var. Zor olan yanları hasat ve avcılık dönemi. Bazen fırtınada hasat yapıyoruz. Herkes denizden kaçarken biz denize koşuyoruz” dedi.

Su altında geçen ömür