Adana SU BORCU OLANLARA ASKİ’ DEN BÜYÜK FIRSAT

SU BORCU OLANLARA ASKİ’ DEN BÜYÜK FIRSAT

01.09.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

.

SU BORCU OLANLARA ASKİ’ DEN BÜYÜK FIRSAT

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Başkanı Rahmi Pekar, yeni torba yasanın su borcu olan vatandaşlara birçok kolaylıklar getirdiğini belirterek, “Yasa ile birlikte vatandaşlarımız faiz yükünden kurtuluyor. Ayrıca borcu olan vatandaşlara borçlarını 18 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlanıyor” dedi.
ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6736 sayılı kanun hakkında açıklamalarda bulundu. Yasanın borcu olan vatandaşlara birçok kolaylıklar getirdiğini belirten Rahmi Pekar, “Torba Yasa su borcu olan vatandaşlarımıza güzel bir müjdeyi beraberinde getiriyor. Kanun ile borçlu vatandaşlarımıza borçlarını yapılandırma fırsatı sunuluyor. Yasa ile birlikte vatandaşlarımız faiz yükünden kurtuluyor. Ayrıca yasa, borçları taksitle ödeme kolaylığı da sağlıyor. Su borcu olan tüm vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirmeliler” ifadelerini kullandı.
Torba yasanın borçlu vatandaşlar için birçok fırsatı beraberinde getirdiğini de dile getiren ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, “Yasa ile borçlu vatandaşların ödeme vadesi 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesinde birikmiş borçları yeniden yapılandırılıyor. 6360 sayılı Bütünşehir yasası ile Adana’ya bağlanan 10 ilçede borçların peşin ödenmesi durumunda faizler silinerek yapılandırılıyor. Yasa ayrıca borcu olan vatandaşlara borçlarını 18 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlıyor. Torba Yasadan faydalanmak için borçlu abonelerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar mutlaka başvuruda bulunmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.