Manisa SU TOPU 2. LİG İLK DEVRE MAÇLARI MANİSA’DA BAŞLADI

SU TOPU 2. LİG İLK DEVRE MAÇLARI MANİSA’DA BAŞLADI

02.07.2015 - 17:44 | Son Güncellenme:

.

SU TOPU 2. LİG İLK DEVRE MAÇLARI MANİSA’DA BAŞLADI

2014-2015 faaliyet kapsamında Türkiye Su Topu Federasyonu Sutopu Bayanlar İkinci Ligi ilk devresi İskenderun Yüzme İhtisas ile Hatay Büyükşehir Belediyesi arasında oynanan maçla başladı. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu’nda başlayan Sutopu Bayanlar İkinci Ligi’nde 8 takım toplam 80 oyuncu mücadele edecek.
Ligin ilk maçını İskenderun Yüzme İhtisas ile Hatay Büyükşehir Belediyesi yaparken diğer takımlar ise karşılıklı eşleşmelerle oynadı.
Bu müsabakaların amacının bayan sutopu milli takımına sporcu yetiştirmek olduğunu ifade eden Sutopu Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Tayfun Berek, "Milli takımımıza destek lazım. Yeni yetişen sporculara ihtiyacımız var" dedi.
Berek, ligin ilk devresinin 5 Temmuz’da oynanacak maçların ardından biteceğini ifade ederek, “Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr Savaş Duman’a ve çalışanlarına bizlere verdiği desteklerden ve misafirperverliklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim.” dedi.
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, bu tür faaliyetlerin Manisa’da yapılmasının önemli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“İlimizde denizimiz yok ama su sporlarıyla ilgili baya bir yol katettiğimize inanıyorum. Geçen hafta Manisa’mızda Sualtı Hokey Türkiye şampiyonası yapıldı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak gerek Türkiye Şampiyonası gerek uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek tesislere ve alt yapıya sahibiz. Buradaki müsabakalara katılan tüm takımlarımıza, hocalarımıza, antrenörlerimize ve hakemlerimize iyi bir müsabaka geçirmelerini diliyorum tüm takımlarımıza başarılar dilerim.”