Gündem Suada’ya cami yapılsın önerisi

Suada’ya cami yapılsın önerisi

13.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılan ve geçtiğimiz günlerde yıkımı ile gündeme gelen Suada’ya cami yapılması önerisinde bulundu.

Suada’ya cami  yapılsın önerisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Hüseyin Avni Sipahi’nin önerisi başkanlık makamına havale edildi. “Gelin bütün dünyanın gözü olan İstanbulumuzun incisi boğaza bir mabet inşa edelim” diyerek Malezya’daki Kristal Cami ile Suudi Arabistan’daki Yüzen Camii’yi örnek gösteren Sipahi, “Boğazın ortasında, Kız Kulesi’nden başka bir simge yapımız yok. Artık Boğaz’a milli bir yapı yapma zamanı geldi. Gelin önce Boğaz’ın ortasında bulunan Suada’ya bir cami inşa edelim, çocuklarımızın, gençlerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise yaptığı yazılı açıklamada, Galatasaray Adası’na cami yapılmasının gündemlerinde olmadığı gibi bir çalışma içinde de olmadıklarını belirtti.