Kocaeli Suadiye - Çepni Mahalle Konağı Temeli Atıldı

Suadiye - Çepni Mahalle Konağı Temeli Atıldı

18.01.2018 - 13:43 | Son Güncellenme:

.

Suadiye - Çepni Mahalle Konağı Temeli Atıldı

Kartepe Suadiye-Çepni Mahalle Konağı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Suadiye Bölgesine 10 Milyon TL’lik yatırım yapıldı” dedi.
Suadiye Mahallesi’nde faaliyet gösteren Pepsico-Fritolay firması da Suadiye Mahalle Konağı yapımında finansal destek sağlayarak, Kartepe Belediyesi ile işbirliği yaptı. Temel atma töreninde konuşan şirketin Tedarik Zinciri Yöneticisi Uğur Tanık, “Pepsico olarak Türkiye’de 2 yiyecek, 3 içecek fabrikamızda istihdama ve ekonomiye önemli katkı sağlıyoruz. Sadece Suadiye Bölgesi’nde 556 çalışanımız var. Kartepe Belediyemizin yapacağı bu mahalle konağının Suadiye-Çepni mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizlere her zaman destek olan Kartepe Belediye Başkanımıza ve Suadiye halkına teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Temel atma töreninde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepemizde klasik belediyeciliğin yanı sıra genç bir ilçe olarak, şehirleşme yolunda merkezi hükümetimiz ve büyükşehir belediyemizle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşımıza yola çıkarken söz verdiğimiz projeleri hayata geçiriyoruz. Verdiğimiz sözlerin yüzde 88’ini yerine getirmiş durumdayız. 2018 yılı içerisinde yüzde 12’lik kısım da bitmiş olacaktır. 41 proje ile söz vererek yola çıktık. Ek olarak 55 projenin üzerinde her mahallemizin ihtiyaçlarına yönelik projeleri hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.
“Burada Suadiye-Çepni Mahallesi’ne hizmet edecek mahalle konağının temelini atıyoruz” diyen Başkan Üzülmez, “Çocukluğumun en güzel yıllarını Suadiye’de yaşadım. Ortaokul eğitimimi burada aldım. Klasik belediyeciliğin yanı sıra Türkiye’de örnek olmuş sosyal ve kültür belediyeciliğin her türlü çeşidi yerine getirilmektedir. Suadiye’ye ayrı bir imza atılıyor. Mahalle konağı sözümüzü yerine getiriyoruz. Suadiyemize sadece mahalle konağı ile hizmet bitmiyor. Belediyemiz tarafından yeri kamulaştırılacak kapalı Pazar alanı ihalesini yapıyoruz. En kısa sürede yapımına başlanacaktır” dedi.
10 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Suadiye Meydan Projesi’nin protokolünün yapıldığını açıklayan Belediye Başkanı Üzülmez, “Kapalı otopark planlaması yapılıyor. Projesi hazırlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapıldı. Kapalı otopark projesinin kamulaştırmasını Büyükşehir Belediyesi, uygulamasını Kartepe Belediyesi olarak bizler yapacağız. İki proje daha Suadiye’de hayat bulmuş olacaktır. Çepni Mahallesi duble yol olacaktır. Ticari hayatın canlanmasının yanı sıra turizm içinde çok önemli bir yatırım olacaktır. Suadiye’de 31 bin ton asfalt, 17 bin metre kare parke yapıldı. Bahar ayıyla birlikte çalışmalar başlayacak” şeklinde konuştu.
YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
Suadiyespor Kulübü’nün gençlerinin isteği ile Suadiye Stadı’nın yanına kapalı spor tesisi çalışması başlayacak müjdesini veren Başkan Üzülmez, “İmam Hatip Okulu’nun yanında bulunan, arazisi belediyemize ait olan yer derneğe uygulama camisi yapılması amacıyla tahsis edildi. Eski Suadiye Belediye Binası ve Kültür Merkezi’nin olduğu yerde Suadiyeli kadın ve çocuklarımıza hizmet ettiğimiz KAR-MEK, spor kursları ve Alo Evlat Hattı’nın çalışmaları devam ediyor. Ödüllü projemiz Alo Evlat Hattı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirini görmüştür. Son günlerde ulusal basında Alo Evlat Hattı büyük ilgi görmektedir. Ülkemiz ve ilimizden bir çok isim projeye destek vermek için bizlerle irtibata geçmiştir. Gönüllü kadınlarımız projeye destek vermek istediklerini dile getirdiler” dedi.
BÜYÜKLERİMİZİ UMRE’YE GÖTÜRÜYORUZ
Kartepe Belediyesi’nin ödüllü projelerinden olan Alo Evlat Hattı tarafından bakımı yapılan büyükleri Umre’ye göndereceklerini açıklayan Başkan Üzülmez, “Alo Evlat Hattı ekibimiz tarafından 7/24 büyüklerimize hizmet verilmektedir. Her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Büyüklerimizden gelen istekler sonrasında Umre’ye göndereceğiz. Bu yönde ekiplerimiz tarafından çalışma yapılıyor. Kamu kaynakları dışında hayırsever işadamlarımızın desteği ile büyüklerimizi Umre’ye göndereceğiz” şeklinde konuştu.
Suadiye Çepni Mahallesi konağı 1’nci katta 138 metre kare alan üzerinde Bilgi Evi, Emekli Odası, Muhtar Odası, Bay Mescid/Abdesthane, 2’nci katta 195 metre kare alan üzerinde Eğitmen Odası, Bayan Mescid/Abdesthane, 2 Derslik, Spor Salonu ve balkon yer alacak. Toplam 335 metre kare yapılacak olan mahalle konağı 550 bin TL’ye mal olacak.