İstanbul “Sualtında Herkes Ve Her Dil Eşittir”

“Sualtında Herkes Ve Her Dil Eşittir”

31.05.2017 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

“Sualtında Herkes Ve Her Dil Eşittir”

Bahçeşehir Üniversitesi Sualtı Kulubü tarafından "Sualtında herkes ve her dil eşittir” sloganıyla hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi ile BAU öğrencileri, Sakarya Nehri’nin doğuş noktası olan Eskişehir Sakaryabaşı’nda, işitme engelli arkadaşlarıyla keşif dalışı yaparak Türkiye’deki işitme engelli bireylerin sualtında da engel tanımadığını gösterdi.
Bahçeşehir Üniversitesi Sualtı Kulubü’nden Günışık Kumru sosyal sorumluluk projesi hakkında yaptığı konuşmada, işitme engelli insanların yaşadıkları sıkıntılara ve toplumda işaret dilinin daha çok öğrenilmesi gerekliliğine dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Yola çıkış noktamız sloganımızdan da anlaşılacağı üzere su altında herkes ve her dilin eşit olmasıydı. Dalgıçlar su altında iletişim kurmak için basit bir işaret dili kullanıyorlar. Çünkü su altında konuşmak mümkün değil. Aslında işitme engelli arkadaşlarımız işaret dili sayesinde su altında bizden avantajlı bir durumda oluyorlar. İşaret dili sayesinde kendi aralarında herhangi bir konuda iletişim kurmaları çok daha kolay oluyor. Yani su üstündeki durum tam tersine dönüyor. Bununla beraber, su altının güzellikleri ve dalış sporunun zevkini işitme engelli arkadaşlarımıza tanıtmak ve dalış sporunun onlar için bir engel teşkil etmediğinin, aksine onların çok daha keyifli bir şekilde bu sporu yapabileceklerinin altını çizmek istedik. Yer olarak Sakaryabaşı’nı seçme nedenimiz bölgenin çok bilinmeyen doğal güzelliklere sahip, dalışa oldukça elverişli bir nokta olmasıydı. Bir diğer sebep ise, Sakaryabaşı’nın Sakarya Nehri’ nin doğuş noktası olması özelliği ile projemizin felsefesinin örtüşmesiydi. Kulübümüz ve üniversitemiz adına bize bu projede destek olan yerel yöneticilerimize özellikle Eskişehir Çifteler Belediyesi Su Altı Dalış Kulübü ve bize desteğe gelen sağlık ekiplerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğrenci olan işitme engelli Ediz Tekok, Bahçeşehir Üniversitesi Su Altı Kulübü ve gönüllü Türkiye İşitme Engelliler Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlikte, yedisi Bahçeşehir Üniversitesi Su Altı Kulübünden üçü Türkiye İşitme Engelliler Derneğinden gönüllü katılımcılar olmak üzere beş metreye keşif dalışı yaptı.